7 sep. 2008

Pingstvän i Vita Huset

Sarah Palin är pingstvän och nominerad till vice president av det republikanska partiet. Väljs John McCain är hon ett "hjärtslag" ifrån att bli president.

Palin är medlem av Wasilla Assembly of God och är emot aborter (om inte mammans liv är i fara) och emot skärpt lagstiftning mot skjutvapen.

Hon är övertygad om att det är Gud som planlagt kriget i Irak:Och emot att Gud stödjer byggandet av den stora oljeledningen i Alaska:Assemblies of God är den amerikanska pingströrelsen. Humanisternas systerorganisation i USA, American Humanist Association, har en viktig uppgift framför sig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.snopes.com/photos/politics/palin.asp

hi sa...

Den bild jag publicerade på Sarah Palin i bikini med maskingevär var förfalskad och den är därför borttagen. Att den var förfalskad framgår på webben http://www.snopes.com som jag varmt rekommenderar.

Anonym sa...

En humanistisk livsyn bör om den ska vara trovärdig även infatta ofött mänskligt liv, när börjar mänskligt liv?

Patrik Lindenfors sa...

Var börjar en boll? Livet överförs från föräldrar till barn och börjar därför inte vid befruktningen. Att livet "börjar" då är en av många missuppfattningar om biologi som propageras av religiösa fundamentalister.

Anonym sa...

Patrik, kunde du inte svara?
när blir en människa en människa och när ska man respektera dennes liv?
Kan du motivera varför inte ett ofött barns liv skall respekteras utifrån humanistisk livsyn?
Går det att gradera mänskligt liv?
Det jag talar om är inte en boll.

Patrik Lindenfors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Patrik Lindenfors sa...

Nu bytte du fråga. Det är en gigantisk skillnad på "när börjar mänskligt liv" och "när ska man respektera mänskligt liv". Den första frågan är meningslös, den andra är oerhört viktig.

Ett ofött barn går igenom en mängd stadier i sin utveckling. Det börjar som en cell (som definitivt inte behöver respekteras) och slutar som nyfödd bebis (som definitivt behöver respekteras).

Däremellan finns en gräns som tyvärr inte är absolut. Därför måste frågan om när man ska respektera cellen/cellklumpen/embryot/fostret/barnet diskuteras och kommas överens om oss människor emellan. En påhittad supervarelse ger och noll och ingen vägledning i frågan.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se