24 nov. 2010

Hot från anställda på Täby kommun

Man upphör aldrig att förvånas. För ett par veckor sedan skrev jag här på min blogg om Täby kommuns anordnade änglamingel, där anställda på kommunen fick lära sig om änglar, guider och andar på den andra sidan och att handikappade fått sitt handikapp för att de varit dåliga på att ta emot hjälp i sitt tidigare liv.

Jag var en smula kritisk till att skattemedel används till sådant (205.000 kr om året går till personalföreningens möten), hur intressant det än kan vara att lära sig mer om änglar (det handlade alltså inte om sådan änglar som som man klipper i papper till jul).

På ABF i Stockholm fick jag ett A4-papper med information om änglamötet, tid och plats. Som journalist och chefredaktör för den nya kulturtidskriften SANS, tyckte jag detta verkade intressant.

Jag besökte således deras änglamingelmöte utan att tala om i förväg att jag var en smula kritisk till kontakter med änglar och andar på andra sidan.

Med risk för mitt liv inser jag nu.

Kommunsekreteraren Cilla Herneke-Olestad skriver i ett e-brev till Humanisternas kansli:

“Att lura sig in till ett arrangemang som du inte var behörig till att få medverka i är rent sorgligt. Att lura sig in i en kamratförening för anställda inom vår kommun är rent skamligt – oförsvarbart. “

Jag trodde i min enfald att kommunen sysslade med offentlig verksamhet och inte hade någonting emot journalistisk granskning. Men jag hade fel. Men det är värre än så. Herneke-Olestad skriver vidare:

Din lögn att du sett inbjudan på en anslagstavla på ABF var så genomskinlig att alla som hörde det förstod att du lurat dig in i sällskapet. Synd att vi inte presenterade oss innan mötet som vi brukar göra, med vem vi är och vilken förvaltning vi kommer ifrån – då hade vi kunnat slänga ut dig omgående. (Och jag personligen hade gärna slängt ut dig genom fönstret från 5:e våningen.)

Det är en aning märkligt att kommunens anställda tar till denna typ av hot för att dölja sin verksamhet. Personalföreningens ordförande Gill Blomberg försökte också pressa mig att tala om vem som gett mig information om mötet, något som är förbjudet enligt svensk grundlag genom meddelarskyddet.

Att kommunens anställda agerar på detta sätt är helt oförsvarligt.

14 kommentarer:

Lokatt sa...

Otroligt! Helt sanslöst! Och väldigt obehagligt... Hot om att bli utslängd från femte våningen. Jag tycker att det är skandal! Och detta för att mörklägga skattefinansierat hokus-pokus.

conluceo sa...

Fyfan, det här är tämligen upprörande. Att det finns diverse stolpskott inom offentlig förvaltning som inte ser problemet med att använda skattepengar till änglatrams må vara hänt. Men att reagera på ett sånt obehagligt sätt på journalistisk granskning skall inte få förekomma. Jag brukar inte vara mycket för rättshaveri men du borde verkligen kontakta dessa personers överordnade. Helst på politiskt nivå då de har något att förlora. Ett hederligt mediedrev är det heller aldrig fel på. Änglaskådning och dödshot inom kommunen borde kunna få någon murvel att spotta ut någon spaltmeter.

Anonym sa...

Juridiskt finns det inget hot. Cilla är arg och uttrycker sig olämpligt, men det finns ingenting i hennes epost som antyder att hon har för avsikt att skada Sturmark.

Kristian Grönqvist sa...

De gör sig bara skrattretande löjliga,tanterna, för jag antar att det var mest vilseförda damer.
Bondfångare har det alltid funnits

Lennart W sa...

Hon säger att hon gärna hade slängt ut honom. Vilket, om man nu alltså ska ta det bokstavligt, inte betyder något alls om framtida planer. Och då är det ju inget hot.

Man kan TRO att hon skulle göra precis så om hon fick ännu en chans att göra det, och då är det väl ett hot, men å andra sidan kan man också tro att hon inte alls menade det där bokstavligt utan bara var arg.

Stäm henne och låt en domstol avgöra. Gissar på frikännande och en fet nota för den som stämmer. Men det är bara vad jag tror.

Ostronmannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ostronmannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ostronmannen sa...

Ja tycker det är ganska enkelt. En kommunanställd som inte vet att hon har ett jobb som bekostas av skattepengar och att det innebär vissa skyldigheter. Men kvinnan ifråga är.... tja vad ska man säga.... dum. Ja, dum.
Antingen vet hon att hon inte får kolla efter källor eller så vet hon inte det. I båda fallen är hon "dum" (gott att skriva sanningen ibland. Det är därför vi gillar att titta på House. Han säger ju ofta vad han tycker utan att bry sig :))
Sen att skriva mail och säga att man skulle vilja ha "ihjäl" en person och få saken på "papper" är ju inte direkt världens smartaste grepp. När man tänker efter så är det riktigt dumt.
Hennes chef jublar säkert nu eftersom han/hon antagligen upptäckt att hon var dum för länge sen och nu får han/hon äntligen möjligheten att ge henne en uppsägning. Åh, vad skönt för hennes chef detta måste vara. Hon kan inte få vara kvar länge.

Henrik sa...

Att inte Christer sturmark har vett att be om ursäkt för att han lurat sig in på personalföreningens möte förvånar knapast. °Humanist - Skeptikerna° kan man inte vänta sig att de ska respektera föreningsfriheten.
Jag trodde tidigare att det skulle vara ok att avskaffa religionnsfriheten, ateist som jag är, men nu förstår jag att den behövs. Så otrevliga typer som det finns inom Humanist-skeptikerna är skrämmande. Humanistkseptikerna är mer hatiska än Sverige demokraterna.
''Sturmarks uttalande "Sturmark menar att man kan vara ateist utan att vara skeptiker eller skeptiker utan att vara humanist. Men man kan inte vara humanist utan att vara skeptiker."Citerat från bloggen Orsakverkan (Den stöder skeptikerrörelsen.) Jag ser det som en demokratisk plikt att ta avstånd Från "Humanist-skteptikerna". Dessa tokstollar som tycker att de är de som ska bestämma vad skattepengarna skall användas till!
Hade de haft minsta bildning så hade de vetat att
sverige är en demokrati, och de beslutas av demokratiskt valda instanser, och är ni missnöjda med det får ni ställa upp i val . Er nya sport att förtala kommunalanställda kommer säkert att minska er sekt ytterligare.

Henrik

Daniel Dunér sa...

Henrik, kan du specificera vad du tycker att Humanisterna gör fel?

I en demokrati står det alla fritt att kritisera allt. Humanisterna kritiserar i detta fall trams och nonsens, som dessutom i detta fall finansieras med skatter. Du kritiserar Humanisterna för detta.

Det är fritt fram för både Humanisterna och dig att framföra sådan kritik. Men i detta fall har Humanisterna har sakliga argument på sin sida, medan dina argument är.. vad?

BladeRunner sa...

Henrik

*gäsp*

Har du orerat färdigt?

Anders Gunnarsson sa...

Stå på dig Christer. Här tycker jag du gör rätt. Överklasspolitruker med änglavimmel får mig att må illa; riktigt illa. Detta kan de bekosta själva på privat tid!

Go, Christer go!

Ulf Gustafsson sa...

Christer Sturmarks text publiceras idag i Aftonbladet.

Detta görs nog i syfte att marknadsföra Sans Magasin. Som ordf. i Humanisterna tycker jag har viktigare uppgifter.

Anonym sa...

Är detta den Cilla Olestad som medverkade i woo-wooprogrammet Det okända och kände igen sin döde man på hans fotsvett?

http://wwwb.tv4.se/1.565451/det_okanda?episodeId=1.586511

http://www.facebook.com/cilla.hernekeolestad

http://wp.me/pZ3jN-Li

http://youtu.be/0RT425EStpU

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se