28 dec. 2010

Bli medlem i Unga Humanister!

Unga Humanister behöver enbart 20 medlemmar till innan årsskiftet för att uppnå kraven för kontinuerligt statsstöd, och då möjligheten att verkligen ta debatten för vetenskap och förnuft och mot vidskeplighet och dogmatism.

Som humanist värderar man individuell frihet, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Vi ser förnuft och vetenskap som de bästa sätten att få kunskap om naturen och förbättre människans situation!

Det kostar ingenting att vara medlem i Unga Humanister! Genom ditt medlemskap så hjälper du till att sprida de humanistiska idéerna om förnuft, vetenskap och medmänsklighet. Det ger också dig möjlighet att träffa andra unga humanister och diskutera livets stora frågor i ett öppet forum utan pekpinnar.

Medlemskap är öppet för dig som är mellan 12 och 30 år (du som är över 30 år kan fortfarande bli medlem ifall du studerar vid universitet eller högskola).

Visa ditt stöd för den fria tanken, gå med i Unga Humanister idag!

Om du själv redan är medlem, skriv till dina vänner på Facebook och ge dem länken nedan! Medlemskap är gratis!
http://www.unghum.se/bli-medlem

5 kommentarer:

Mamman och pappan sa...

Fel. Krävs 19! Blev medlem precis!

Anonym sa...

Det är sannerligen ingen brist på ert självförtroende.

För vetenskap och förnuft, mot vidskeplighet och dogmatism. Stora ord. Låter som direktiven för en katolsk inkvisition.

»Som humanist värderar man individuell frihet, jämställdhet och mänskliga rättigheter.«

Idel förbud är inte frihet och religionsfriheten är som bekant en grundläggande rättighet i alla bindande deklarationer om de mänskliga rättigheterna.

Men staten älskar att bränna skattepengar på missionsverksamhet. Kan frikyrkorna få pengar för att misshandla homosexuella kan nog Humanisterna få pengar för sitt krig mot religionsfriheten.

Erik M sa...

Idel förbud är inte frihet.

Förbud kan i allra högsta grad vara frihet. Inskränkningarna i individers eller staters rätt att bedriva slavhandel, förtal, privata rättegångar, tortyr eller barnaga av andra individer eller förbud för staten att använda sin position till att gynna vissa religiösa åskådningar (teistiska eller ej) och etniciteter är exempel på förbud som är helt nödvändiga för att skydda individers frihet och rättigheter.

Bara för att vara övertydlig: Jag anklagar naturligtvis inte dig eller någon annan på den här bloggen för att vara mot något av de ovanstående förbuden. Men jag anser att staten har en skyldighet att hindra individer från att förtrycka andra individer. Samtidigt måste vi se till att staten inte får för stor makt, så det är sant att diverse förbud även måste kompletteras med tydliga inskränkningar i statens makt. Vi vet alla allt för väl vad som händer om staten får obegränsad makt, även om den motiverar detta med att den vill skydda sina medborgare. Det är helt enkelt en balansgång.

Humanisterna [kan nog] få pengar för sitt krig mot religionsfriheten.

Humanisterna är för religionsfrihet. De har vid något tillfälle skrivit att de inte förstår varför man behöver en särskild rätt för denna, då mötes-, förenings- och yttrandefriheten redan skyddas i lag (ett resonemang jag själv är osäker på om jag håller med om). De är dessutom kritiska mot när staten använder sin rätt att tvinga på individer religiösa traditioner (t.ex. i skolavslutningar) eller när de anser att en persons religionsutövning går ut över en annans individs rättigheter. Detta är ett resonemang som alla liberaler i sak borde kunna gå med på, även om man är oense om vissa praktiska detaljer, till exempel om religiösa friskolor är i barnets intresse eller ej.

Erik M sa...

Rättning, i den sista meningen skall det stå:

"Detta är ett resonemang som alla liberaler i princip borde kunna gå med på

Eric Wadenius sa...

Christopher,

Du är pinsamt patetisk ibland, Christoper.

-"Stora ord. Låter som direktiven för en katolsk inkvisition."

Du kastar ord som antisemitism och jämförelser med inkvisitionen otroligt lättsamt omkring dig.

Men jag tar inte allt för illa åt mig då jag vet att du har för vana att hitta på dina egna definitioner av ord. Allt du vill säga är kanske enbart "Gott nytt år"? Ingen kan ju veta.

Om du tycker att det är stora ord så är detta för att det är stora ord. Humanism är nämligen inte begränsat av ramverk som fåraherdar på bronsåldern har satt upp utan vi kan direkt, utan omvägar eller postmoderna ursäkter, välja att lyfta fram det vi tycker är mest önskvärt hos människan och naturen.

Statens pengar går i detta fall till Unga Humanister och vi har inte tagit ställning i frågan om grundlagen för religionsfrihet.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se