26 apr. 2012

Nytt hedersmord

Maria blev 19 år.

Maria borde ha kunnat räddas. Det menar Sakine Madon i Expressen.
Det är lätt att känna hopplöshet inför hedersmord. Men kulturer och värderingar kan ändras. Hederskulturen är inte skriven i sten; tvärtom finns det gott om familjer som vänder hedersnormerna ryggen.

Dessa familjer blir inte fler av att hedersproblem förminskas eller inte tas på allvar. Lyssna på dem som ropar på hjälp.
Läs även Sara Mohammads artikel på Newsmill som ger mer bakgrund till den tragiska historien. Sara är före detta styrelseledamot i Humanisterna.
De mänskliga rättigheterna gör min frihet till ditt ansvar och din frihet till mitt ansvar. De mänskliga rättigheterna gör inga undantag baserat på etnicitet, kulturell tillhörighet, kön eller sexuell läggning.

15 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Bra Patrik

Mångsidig information är GULD.

Kristian Grönqvist sa...

Jag hoppas att de flesta bloggläsarna har tagit del av kommunens kommentarer kring mordet.

"kommunen hade inte råd med skyddat boende a 6000 kr/mån, men har råd med 12000 kr om dygnet för varje skäggigt barn från Afganistan. Med skyddat boende menas en lägenhet någon annanstans i Sverige samt en engångskostnad för identitetsbyte."

Hoppas relativisterna har det bra...

Ulf Gustafsson sa...

Kristian G,

Var kommer detta citat ifrån?

Kristian Grönqvist sa...

Från TV4:s nyheter i kväll...

Ulf Gustafsson sa...

Kristian G,

Jag lyssnade på Nyheterna 19:00. De uppges att kommunen sagt att de inte har råd.

Men ingen från kommunen uttalar sig och ditt citat förekommer inte.

Var kommer det ifrån?

Lokatt sa...

I tidningen Riksdag och Departement rapporteras om att skattemyndigheten ställer sig frågande till vissa kommuners krav på ersättning för ensamkommande flyktingbarn, man undrade bl a över Sigtunas begäran om 16000 kr (sextontusen)per dygn och barn.

Lokatt sa...

Men det är ju glasklart att män och pojkar ska få kosta mer är jagade och hotade kvinnor (såvitt jag har förstått är de ensamkommande flyktingbarnen så gott som uetslutande av manligt kön), eftersom det ju står i bibeln om vad en kvinna är värd i rena pengar jämfört med en man. Tredje Mosebok visar vad som gäller: "50 siklar silver för en man och 30 siklar för en kvinna". Så är det, det är fastslaget i den däringa heliga skriften.

Ulf Gustafsson sa...

Det är bedrövligt om kommunen inte har avsatt medel för skyddat boende och därigenom avvisar barn/ungdomar i behov av skydd.

Landskronas skatteintäkter (inkl. statsbidrag) är drygt 2 miljarder kr om året. Om man säger nej pga 6000 kr/mån är det en grym felprioritering av tillgängliga resurser.

Att ställa detta mot en annan specifik grupp med stödbehov är konstig argumentation. Varför inte istället ifrågasätta stöd till idrott eller kultur t.ex.?

Migrationsverket uppger att ersättningen för ensamkommande flykting barn är ca. 1400-4000 kr per dygn (om jag räknat rätt.)
http://www.migrationsverket.se/info/428.html


Kristian G,

Du får gärna stå för dina egna åsikter. Det är grymt ohederligt att låtsas citera någon annan.

Kristian Grönqvist sa...

Ulf G

Flytta citationstecknet till efter 6000 kr i mån och se de förklarande siffrorna som verklig sanning.

Ditt hårklyveri är för länge sedan genomskådat. Det är faktiskt inte jag som är ohederlig, om vi diskuterar SAKEN, det är Du som med alla medel vill dölja sanningen om SAKEN, eftersom den inte passar Dig eller Din sk etik.
Vid prioriteringar av utgifter, ställs alltid utgifter mot varandra...för att dessutom visa på proportionaliteten i ärendet... är Du född igår?

Jag märkte redan i förra tråden om heders-/skammord, där jag tog fram reella fakta, så blev ditt svar att JAG försökte märkvärdiggöra mig själv, bara för att Du i vanlig ordning inte kunde hantera den verkliga sanningen.
Visst har jag varit med om en hel del i mitt liv, men det har hört till mitt jobb. Att observera människor och se vad som får dem att ticka har också varit mitt jobb.
När jag delger de erfarenheter jag gjort, så gör jag inte det för att bräcka Dig, det är Du alldeles för oviktig för, utan det är för att delge en ibland annorlunda syn på saker, som också KAN ha relevans.

Att helt ignorera det jag har att säga i ett ärende, är iofs helt OK,
Men ger inga poäng.
Det ser jag bara som pärlor åt svinen. Så omnipotent är jag....

Patrik N sa...

Kristian,

Hittade du på citatet om de skäggiga barnen från Afghanistan?

Benzocaine sa...

Jag håller med Ulf G - varför ställa två utsatta grupper mot varandra? Varför inte ställa båda dessa grupper mot t.ex kommunalt stöd till golfbanor. Utsatta barn behöver garanterat mer stöd än moderatbandy, även om jag inte motsätter mig något av stöden personligen.

Det låter som typisk högerextrem propaganda att ställa flyktingkostnader mot t.ex pensioner. I Nazistiska skolböcker fanns ett räknexempel som innehöll uppgifter om kostnaderna för mentalsjuka och så skulle man räkna ut vad man kunde få istället för samma pengar. Jag har det inte i huvudet, men det finns med i boken "The racial state". Jag kan ta fram citat om någon är intresserad.

För att uttrycka sig marxistiskt så vänder extremhögern proletärerna mot varandra så att de inte ser den gemensamma fienden.

Ett reflexion från Monty Python-gänget som handlar om fenomenet att utsatta grupper bekämpar varandra istället för den gemensamma fienden: (länk)

Nils sa...

Här på bloggen är det ganska många Wittgentein-wannabies som gärna spinner långa, oändligt tunna trådar med fluffiga filosofiska resonemang, men när omloppsbanan ska lämnas klaras sällan återinträdet i atmosfären.

"Jag håller med Ulf G - varför ställa två utsatta grupper mot varandra? Varför inte ställa båda dessa grupper mot t.ex kommunalt stöd till golfbanor. Utsatta barn behöver garanterat mer stöd än moderatbandy"

Visst kan man jämföra med stödet till golfbanor, det är bara det att det stödet motsvarar inte en halv ensamkommande. Den helt dominerande utgiftsposten i den kommunala budgeten är skola, vård och omsorg.

Och självklart kan man ställa utgifter mot varandra, det tvingas kommunernas ekonomer göra hela tiden. Sen är det en annan sak att politikerna försöker slå i folk och humanister att så är det inte. Det är den mentaliteten som lett till den ekonomiska kris vi har i Europa i dag, politiker som inför förmåner som saknar ekonomisk täckning.

"För att uttrycka sig marxistiskt så vänder extremhögern proletärerna mot varandra så att de inte ser den gemensamma fienden."

Är det här en 40 år gammal tråd??? Extremhögern vänder proletärerna mot varandra???

De interna stridigheterna skötte vänstern helt på egen hand - utan någon inblandning från "extremhögern". Grundtemat i Monty Pythons Life of Brian är en fyndig drift med denna fraktioniserande slagordsvänster som framförallt ägnar sig åt att bekämpa sig själv. Huvudfienden för de svenska kommunisterna var socialdemokraterna, dessa satans klassförrädare.

Benzocaine sa...

Nils, om du läste mellan raderna så insåg du att min marxistiska analys var för att spetsa till det.

Men faktum är att om man ska måla ut någon slags fiende till utsatta kvinnor så är det knappast ensamkommande flyktingbarn. Det finns andra som profiterar på bägges olycka.

Jag är medveten om att Monty Pythons drift var mycket en drift av den fraktionerande vänstern, men samtidigt är sketchen en lysande illustration på hur utsatta grupper bekämpar varandra istället för att ta den verkliga kampen.

Det skedde inom 60-talsvänstern och det sker när fattiga Sverigedemokrater ställer sina intressen mot ensamkommande flyktingbarn istället för att se till de stora hålen i kommunens kassa.

En väl integrerad flykting är dessutom en vinst för kommunen. Här har man redan fått föräldrapenning, skolgång, dagis mm betalda av en annan stat. Sköter man det rätt kan man få en bidragande arbetare direkt. Vad kostar inte ett nyfött barn för kommunen?

Kristian Grönqvist sa...

Nu har diskussionen helt hamnat utanför Hedersmord, vilket i vanlig ordning gör att jag lämnar diskussionen åt Er.

Patrik N sa...

...kan du inte först berätta hur det var med det där citatet, hittade du på det ..?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se