9 maj 2012

HBT-personer portas från Jesusmanifestationen

Alla kristna grupper ska få delta i Jesusmanifestationen i Kungsträdgården, då portas HBT-personer. Kristna studentrörelsen (KRISS) och projektet Religion Hjärta HBT höll förra året bokbord på Jesusmanifestationen men i år hindras man alltså att delta med den obegripliga motivationen ”alla kristna grupperingar skall kunna delta”. Om detta skriver tidningen QX. Vidare skriver tidningen:
Det som upprör mest är formuleringen från Jesusmanifestationen att man har ett upplägg som skall göra att “alla kristna grupperingar skall kunna delta”, samtidigt som man stänger ute KRISS och Religion Hjärta HBT.

- Vi är upprörda och besvikna över beslutet, samtidigt stärkta i vår övertygelse om att arbetet för att troende hbt-personers rättigheter är viktigt, säger AK Fagerlund, ordförande för Sveriges förenade hbtq-studenter som äger projektet Religion hjärta hbt.
Läs hela artikeln.

Jesusmanifestationen startades av Stanley Sjöberg och enligt Wikipedia har man en historia av interna problem:
Enligt organisatörerna är manifestationens syfte att samla kristna kring tron på Jesus existens. Trots det har manifestationen kantats av konflikter mellan religiösa grupper. När ledningsgruppen inför 2009 års manifestation försökte nå ännu bredare ekumenisk uppslutning och bjuda in Svenska kyrkans representant, domprost Åke Bonnier, slutade det med ett avhopp. Åke Bonnier hoppade själv av och menade att han gjorde det för att hans “teologiska hållning har blivit ett problem”

1 kommentar:

JemyM sa...

Här är en utmärkt Jesusmanifestation; berätta om Jesus genom att inte delta och berätta varför på Newsmill (eller liknande). Visa "äkta kristendom" dvs bete dig som du själv vill bli bemött.

De kristna som deltar i Jesusmanifestationen vill bli bemötta med stängda dörrar.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se