1 juni 2012

'Ain't No Homos Gonna Make It To Heaven'

Här kommer ett filmklipp som blivit "populärt" på YouTube den senaste veckan, ett budskap från en kyrka i USA. Är det här verkligen en del av det kristna budskapet? Ja, det beror allt på det, som texttolkaren sa.

Hatindoktrinering av barn är ondska.

6 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Det är nästan så man vill avsäga sig artgemenskapen med människorna när man ser och hör sånt här.

Lars vd H sa...

@ Björn:

Oförsvarligt och vedervärdigt!

Min enda kommentar blir därför att inte argumentera eftersom dessa personer ändå inte skulle lyssna till dig eller mig, utan jag tänker föregå som exempel:

1) Min dotter har från barnsben umgåtts med kristna HBTQa vänner med sina familjer med jämnåriga barn. Hon har lärt sig förstå att, och hur det inte utgör ett problem. Att vi umgås med dessa familjer är för att de alltid varit mina vänner såväl i kyrkan som privat sen mina barnsben.

2) Jag kommer idag sitta i Svenska kyrkans tält på Gbs HBTQ-festival och på söndag vandra i Gbgs prideparad (givetvis med den av dig, Björn, så älskade prästskjortan).

ps: Tur att du åtminstone kan bli björn, jag blir förmodligen bara en frivillig kalopskrydda.

Björn Bäckström sa...

Lars vd H 2012-06-01 10:43

;-) Hoppas det inte regnar på er! Om så, är det naturligtvis välsignat...

Trash sa...

Stackars den lilla killen i filmen. Han kommer växa upp i en bättre värld än sina föräldrar, och det här klippet kan följa honom livet ut.

Han ville nog bara göra sina föräldrar glada och han kan bli duktigt mobbad som vuxen för det. Oberoende av vilka värderingar har senare skaffar sig.

Lokatt sa...

Avskyvärt.
Sen kan man undra vad som döljer sig bakom detta glödande intresse för homosexualitet hos dessa vattenkammade kostymfarbröder. Hur kan det vara så hyperrintressant att stöta och blöta och rota i ämnet homosex. För mig är saken klar.

Lars vd H sa...

Igår på Regnbågspromenaden genom ett soligt Göteborg, som avslutade stadens HBTQ-festival fanns både Svenska Kyrkan och Humanisterna representerade med såväl tågande folk som vajande flaggor.

Däremot saknades ett tält med Humanisterna på festivalområdet.
Alla partier (utom KD) hade tält på området och givetvis alla större fackförbund. Svenska kyrkan var den enda livsåskådningsorganisation som hade tält. Välkomna nästa år. Ett alternativ skulle kunna vara att dela tält för att säga: "I denna fråga är vi helt ense!"

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se