23 juni 2012

Frälsningsarméofficer i Australien: Bögar borde dö

Det är inte bara i Sverige Frälsningsarmén har visat sig vara homofober, utan nu även i Australien. I en helt osannolik intervju har majoren i Frälsningsarmén Andrew Craibe förklarat att bibelns ord verkligen gäller: bögar borde dö. Läs och lyssna på det hela hos Truth Wins Out.

Är det inte dags att bojkotta Frälsis? Det är olustigt nog att de blandar ihop reklam och människohjälp (man får båda för samma pengar!), men att dessutom vara militanta (i ordets rätta betydelse) homofober eroderar all deras trovärdighet.

9 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Finns det någon svensk parallell där Frälsningsarmén officiellt rekommenderar att ta dö på bögar? Lite vanlig homofobi förkommer ju överallt och bojkott är ett trubbigt vapen.

Creutz sa...

Det var, som bekant, ett rätt frapperande reportage om detta — Frälsningsarméns homofientlighet i Sverige — i Uppdrag Granskning eller liknande förra året.

Dessutom hänvisar ju australiensaren till Frälsningsarméns egna lärodokument — vilka torde vara desamma världen över — som innehåller det ökända citatet från Romarbrevet.

Patrik Lindenfors sa...

Här kan ni se inslaget om svenska frälsis: http://humanistbloggen.blogspot.se/2011/05/fralsningsarmens-homofobi.html

Benzocaine sa...

Beklämmande att samhället överlåter verksamheter åt reaktionära rörelser och ger dem miljardbidrag, istället för att själv driva verksamheten.

Att man tvingar in hemlösa i Pingströrelsens och Frälsningsarméns garn är rent ut sagt pinsamt!

Ulf Gustafsson sa...

Det första man möter på hemsidanför Frälsningsarmen i Austalien är önskan om ekonomiska bidrag och detta budskap:
"Our mission is to preach the gospel of Jesus Christ and meet human needs in his name without discrimination."

Detta återfinns också hos deras svenska motsvarighet:
"Vårt uppdrag är att förkunna evangelium om Jesus Kristus och utan åtskillnad möta mänskliga behov i hans namn."

Utdrag ur deras ställningstagande i etiska frågor:
"Ä̈ktenskap
Vi bejakar en vedertagen kristen norm för äktenskapet: ett frivilligt löfte om livslång kärlek och trohet mellan en man och en kvinna, bekräftat i en av samhället godkänd ceremoni.
Familjen
Vi bejakar familjen, som en möjlighet Gud gett för att ge skydd, fostran, stöd och utveckling åt varje människa.
Sexualitet
Vi tror att människans sexualitet är en gåva från Gud. Den är ett uttryck för en bredare och djupare gemenskap än enbart den fysiska. Vi tror att Guds tanke med sexualiteten är att den utlevs kärleksfullt och ömsesidigt mellan man och kvinna inom äktenskapet och vidare att den ska präglas av samförstånd och frivillighet.
Livets början och slut
Vi anser att människans liv börjar vid befruktningen och är ovärderligt ända till dess döden inträtt. Vi vill värna om livet och så långt det är möjligt undvika att det avbryts genom aktiv handling."


När man skänker pengar till Frälsningsarmen är det detta budskap man hjälper dem sprida, den verdertagna kristna normen. Det är beklämmande att företrädare för svenska kyrkan använder Frälsningsarmen som exempel på goda saker kristna gör och religiösa organisationers betydelse för civil samhället.

Mattias sa...

"Guds tanke med sexualiteten är att den utlevs kärleksfullt och ömsesidigt mellan man och kvinna inom äktenskapet"
Detta utesluter ju snyggt även onani.

Har alltid haft svårt att förstå toleransen mot Frälsis. Dessutom sjunger de oftast ganska fult.

Lennart Widlund sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lennart Widlund sa...

Innan man ropar på bojkottkrav för vad EN företrädare för en organisation säger kanske det kan vara idé att se om han har organisationen bakom sig eller om de t.o.m. tar avstånd från det. Iaf om man inte är hopplöst demagogisk och konfliktsökande.

Iaf, Salvos apologise over on-air comments.

Benzocaine sa...

Lennart Widlund, om Frälsis tar avstånd från det, hur kommer det sig att de har de bibelcitaten med i sin Handbook of Doctrine?

Varför hänvisar man till Romarbrevet 1:18-32 om man tar avstånd från det? Det framgår absolut inte av någon diskussion att citatet är omoraliskt och att Frälsningsarmén tar avstånd från det. Tvärt om föreslår de det avsnittet som fördjupningsläsning om "The Problem of Evil".

Ingen vore gladare än jag (jo, förresten, alla HBT-personer) om Frälsningsarmén skulle börja vara tolerant mot homosexuella, men då får de väl börja med att ta avstånd från Rom 1:18-32 istället för att hänvisa till det!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se