11 juni 2012

Gammal visdom


5 kommentarer:

Mattias Irving sa...

Aurelius, dygdens vite riddare. Han verkar ha varit en väldigt svårmodig man, men han hade en innerlig pennföring. Har läst hans små meditationer från pärm till pärm och får väl erkänna att jag har svårt för den stoiska strängheten mot självet, som ju både Aurelius och Epiktetos ålade sig. Då hade Seneca en betydligt mer sympatisk hållning.

Kristian Grönqvist sa...

Ärliga människor kräver aldrig mer av omvärlden än av sig själv...

Björn Bäckström sa...

Konstigt. Alla dessa gamla tänkare har krulligt hår. Också skägg för den delen. Medan deras tankar är ganska raka. Eller är det så enkelt som att bildhuggarna var tvungna att ha en utmaning och falsifierade motiven? Kan man - vad heter det - göra autopsy - på de gamla grekerna och finna ut?

Eric Wadenius sa...

Björn,

-"Eller är det så enkelt som att bildhuggarna var tvungna att ha en utmaning och falsifierade motiven? Kan man - vad heter det - göra autopsy - på de gamla grekerna och finna ut?"


Testa du att hugga ut en tuppkam en sten, se hur det går! Jag tror det handlade om bekvämlighet. Sedan, vad jag förstått, så var inte statyerna alltid "vita" som de är idag, utan de var en gång i tiden utsmyckade med färger och annat. Kan ha varit att det fanns en peruk ovanpå det krulliga håret en gång i tiden?

Björn Bäckström sa...

Eric 2012-06-11 14:21

???

Björn

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se