14 juni 2012

Kristna galningar analyserar muslimska galningar

5 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Sverige har sina egna kristna extremister som analyserar muslimer: Stanly Sjöberg - "Muslimska kvinnor och män är tydliga med sin religiösa identitet, med klädsel, matvanor och principer som följs principfast. Imamernas budskap i moskéerna och genom radio- och tv-kanaler är missionerande, med ambitionen att påverka Europas folk."
http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=4585&coid=3

Nils sa...

Finner du verkligen det uttalandet extremt? Är det inte det alla ”avvikare”, punkare, muslimer, hare krishna-munkar, death metal-rockare osv vill göra – ”påverka”, berätta för omgivningen vilka de är? I någon mening missionera sitt budskap.

Och det saknas inte muslimska företrädare i England, Frankrike, Tyskland och Belgien som förklarar att målet är ett muslimskt land.

Ulf Gustafsson sa...

Nils,

Att du inte ser tokigheterna gör mig bekymmrad.

Det är första meningen som är extremistisk. Om den är beskrivande är är den djupt felaktig, om den är normativ är den idiotisk. Sjöberg är inte dum, så han väljer dett extrema uttryck medvetet.

Den andra meningen beskriver bra vad kristna präster gör. Så det visar bara på att Sjöberg, känner att det kristna monopolet är hotat.

Nils sa...

Blir osäker,menar du med första meningen:

"Muslimska kvinnor och män är tydliga med sin religiösa identitet, med klädsel, matvanor och principer som följs principfast. Imamernas budskap i moskéerna och genom radio- och tv-kanaler är missionerande, med ambitionen att påverka Europas folk."
?

Ulf Gustafsson sa...

Nils,

Första halvan av det du citerar, t.o.m. punkten.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se