12 juni 2012

Stening light: grusning

9 kommentarer:

Anders sa...

Ska det vara roligt???

Björn Bäckström sa...

Nu är det förstås så att när domarna numera verkställs sker det humant. En Kinotruck backar upp och tömmer ett lass singel över kvinnan. Utveckling!

Benzocaine sa...

Kommer osökt att tänka på steningen i Life of Brian.

OK, stening är egentligen för makabert för att skämta om, men ändå.

Lokatt sa...

Jag tycker att det var rätt roligt. Inte hemskt roligt, men roligt och hemskt. Jag saknar bara siluetterna av erektioner under herrarnas klänningar. Enligt min mening handlar agerandet väldigt mycket om pervers sexualitet. Härligt upphetsande aktivitet! tycker farbröderna.

Nils sa...

Är det inte slående att alla exempel på skämtteckningar som lagts upp här är från andra länder. Det finns ingen politisk satirtecknare i Sverige överhuvudtaget.

Förklaringen är naturligtvis att etablissemangets åsiktsförtryck ligger som en våt filt över humorsverige. Humor och satir som inte utmanar den goda smaken, uppblåst självgodhet, makten och rådande föreställningar om gott och ont är tandlös och lättglömd.

Priset för att utmana rådande värderingar är helt enkelt för högt. Jag tor inte att någon av de större mediena skulle våga publicera ovanstående med svensk text.

Ett exempel på den totala humorbefrielsen är uppståndelsen i medierna för att en Sverigedemokrat kallat ensamkommande för "skäggbarn". Det är minst lika roligt som "grusa" en kvinna i burka.

Ulf Gustafsson sa...

Nils,
Nej det är inte lika kul. Endast den som tror att det är de ensamkommande flyktigbarnen kastar grus och svenskarna sitter i gropen kan tycka detta.

Förslag på svensk satirteckning, som förmodligen du gillar:
http://4.bp.blogspot.com/-zdIQddijBkY/T6LNuxI6IfI/AAAAAAAAC2Q/u4GGqzq135Y/s1600/KentWistiMalmoeVanstern.jpg

Nils sa...

Vad jag kan se gick änken till en teckning av Segloras misslyckade satiriker. Typiskt är att teckningarna aldrig kan stå för själv utan alltid måste följas av en lika poänglös text.

Jo, "skäggbarn" är roligt just för att det utmanar den offentliga lögnen att det är barn.

Sari sa...

Nils- du verkar vara spritt språngande galen om du nu verkligen menar det du skriver. Antar att du också är SD:are? Varför bryr du dig om att skriva på en sån här blogg?

Nils sa...

Sari,

om du kan får du gärna utveckla vad du menar.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se