4 juni 2012

Världen runt

I Turkiet väntar fängelse för pianisten Fazıl Say som tweetade "wherever there is a stupid person or a thief, they are believers in God. Is this a paradox?" Straffet för denna observation med medföljande undran är ett och ett halvt års fängelse. Det verkar som att Turkiet behöver se över sin hädelselagstiftning. I alla fall om man vill vara med i EU.

I South Carolina Herb Silverman utmanat lagen genom att kandidera för posten som guvernör och vunnit - (över lagen - inte guvernörsposten). Numera är det lagligt att vara ateist och försöka bli politiker.

I West Virginia har en pastor avlidit i den sakta utdöende sekt som tolkar Mark 16: 17-18 bokstavligt.
Den som tror och blir döpt skall räddas, men den som inte tror skall bli dömd. Dessa tecken skall följa dem som tror: i mitt namn skall de driva ut demoner, de skall tala nya tungomål, 18de skall ta ormar med sina händer, de skall inte bli skadade om de dricker dödligt gift, och de skall lägga sina händer på sjuka och göra dem friska.
Pastor Randy “Mack” Wolford dog av ett skallerormsbett.

I Saudiarabien har en muslimsk lärd, Sheikh Habadan, upprörts över det snusk och förfall som sminkade ögon är ett tecken på och uppmanar Saudiarabiska kvinnor att anamma en mer strikt version av niqaben som bara visar ett öga.

Slutligen har läckta dokument avslöjat utbredd korruption i Vatikanen. Men det är väl ingen egentlig nyhet.

1 kommentar:

AV sa...

Eftersom kvinnor ändå inte får framföra fordon (cykel eller bil) och ändå ska vara ledsagad av en man när hon ibland får röra sig ute, har de ingen användning av djupseende. Då kan de gott i hederns namn täcka ett öga. Antagligen tycker han det är jobbigt att vara ensam om att vara enögd. F ö borde han själv gå och dra något gammalt över sig.

Vilken tur att vi lever i vår lilla del av världen. Annars hade man fått en enrummare på bröd och vatten. Länge! Det måste vara en svag gud som kräver hjälp av människor för att straffa den som hädar. Kan han inte göra det själv? Turkiet kan gott få stå och knacka på lite till.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se