13 juli 2012

Debatt om stamcellsforskning

Radioprogrammet Människor och tro tog idag upp den aktuella frågan om stamcellsforskning:
Forskning på stamceller från mänskliga embryon är en het fråga inom EU. Hur mycket ska religiösa argument få påverka besluten och är verkligen forskningen etiskt hållbar? Debatt mellan Patrik Lindenfors, biolog som driver Humanistbloggen samt Axel Carlberg, katolsk etiker.
Lyssna: Debatt om forskning på embryonala stamceller

5 kommentarer:

BlackLabel sa...

Synd att samtalet inte ges mera tid.

Lars vd H sa...

Kul debatt, men precis som BlackLabel sade, så blev den lite avklippt just när den började bli spännande.

Det skulle verkligen behövas en fet debatt i ämnet som sträckte sig över många media samtidigt (ungefär som den om omskärelse)

Så Patrik: säg till om du vill ha stöd av en präst i en debattartikel. Förutom mitt namn kan jag säkert hitta något biblisk brännbart att föra in i texten (eftersom jag i denna fråga är helt på humanisternas sida) och det kan dessutom behövas kristet endemiska argument för att inte debatten bara skall avslås som "ateistiska hugskott"

Kul också att höra Patrik "på riktigt".

S sa...

Finns det några fler argument från kristet/katolskt håll mot stamcellsforskning, annat än att man tror att embryot är besjälat? Vad grundar man denna tanke i? Lät lite som att Carlberg inte var emot provrörsbefruktning, men det antar jag att katolska kyrkan som helhet är?

Får hoppas det blir en sån debatt nu till hösten.

S sa...

...med "helhet" så menar jag typ påven/den officiella hållningen.

Benzocaine sa...

Jag undrar också över KK:s argument. Är det enda argumentet att människovärdet (sic!) börjar vid befruktningen, eller har man mer sakliga argument?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se