8 juli 2012

I dödens tjänst

10 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Fader Prälle här har ju fel. Skyddar både mot AIDS och överbefolkning.

Men hävdar verkligen KK att kondomer inte skyddar mot AIDS? Är det inte andra bevekelsegrunder för motståndet?

Lennart W sa...

Sex enbart inom det livslånga äktenskapet är också en del av påbudet, vilket ju faktiskt skulle stoppa spridningen av bl a AIDS.

Håkan W sa...

Björn har en uppenbar poäng. Vilket gör "skämtet" aningen vingklippt.

Patrik Lindenfors sa...

http://m.guardian.co.uk/world/2003/oct/09/aids?cat=world&type=article

S sa...

Lennart, Håkan- men tänk om man vill ligga runt då....

Xenolith sa...

Jodå, kyrkan har länge motarbetat kondomer - men gjorde inte vatikanen avbön för något år sedan? Benny bad om ursäkt och allt. Eller har jag drömt det? I så fall har jag fortfarande en dröm...

Erik M sa...

Lennart W,

"Sex enbart inom det livslånga äktenskapet är också en del av påbudet, vilket ju faktiskt skulle stoppa spridningen av bl a AIDS."

Att motarbeta kondomer och sedan inte ta ansvar för den därpå ökade spridningen av HIV med argumentet att man faktiskt inte förespråkar promiskuitet...

... är lite som om en pacifist skulle ta kontroll över staten, avskaffa alla poliser med argumentet att våld i alla former är omoraliskt, och sedan vägra ta ansvar för om våldsbrottsligheten ökar till följd av detta. "Jag lär ju faktiskt ut att våld alltid är fel" kan pacifisten säga, "är det då mitt fel att en massa människor väljer att ignorera mig och begå brott mot sina medmänniskor i alla fall?"

Eller låt oss utrycka oss såhär: Det är ointressant om ditt motiv är att skapa X, om du vet eller borde veta att det du gör troligen i praktiken kommer att leda till anti-X.

Björn Bäckström sa...

Xenolith 2012-07-08 23:48

"/... men gjorde inte vatikanen avbön för något år sedan?"

2010 meddelade påven att kondomer var tillåtna när det gällde "att rädda liv" implicerande att de kunde användas för att hindra AIDS spridning.

Ulf Gustafsson sa...

Vi diskuterade kondomer och vatikaner mer katoliker för ett år sedan: http://humanistbloggen.blogspot.se/2011/08/katolska-kyrkan-kondomer-och-hiv.html

Benzocaine sa...

Jag vet inte vad påven eller katolska katekesen säger om följande, men det är ju välkänt att representanter för katolska kyrkan har påstått att kondomer bidrar till spridningen av HIV, och att viruset kan passera genom porer i kondomer.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se