16 juli 2012

Möglig JesusFascinerande att när Jesus ger tecken väljer han ett ruckel till hus som ägs av en kåkfarare i Texas, USA, och materialiserar sig i... badrummets mögel.

25 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Ungefär som att när UFO:s besöker jorden, så "lyckas" de alltid finna de mest avlägset boende utvecklingsstörda i Bortre Appalacherna... Mycket sannolikt.

Benzocaine sa...

Jag tycker möglet var mer likt mördaren i Scream. Orolig dock för att killen som just kommit ut ur fängelset ska ta mig på orden...

Benzocaine sa...

Påminner mig om denna scetch.

Ulf Gustafsson sa...

Jungfru Maria har lite mer stil och är inte lika folkskygg. hon uppenbarar sig i ett träd i New Jersey
http://whyevolutionistrue.wordpress.com/2012/07/15/virgin-mary-appears-in-tree-stump/

Patrik Lindenfors sa...

Men hörrdu Ulf. Jag sitter just och lägger in nya inlägg och den där ska inte komma förrän på lördag... ;-)

Björn Bäckström sa...

PL 2012-07-16 18:22

Ja, vad dumt. Tills lördag hade kanske också Fadern och Anden möglat fram! Man kan ju också undra vad ett rorschachstest hade avslöjat hos medlemarna i kåkfararens hus!

Patrik Lindenfors sa...

Björn,
Jag syftar på Mariavideon, inte Jesusmöglet (som John lagt ut).

Stefan Björnson sa...

Det konstigaste är att en mögelfläck som kan tolkas som ett människoansikte antas föreställa "Jesus". För någon tid sedan upptäckte ett ungt par i USA att "Jesus" framträdde som en skuggning på deras kassakvitto och gick ut med detta i medierna. Ingen säger att det är t ex Judas Iskariot.

Lennart Widlund sa...

Ett gott skratt på utsatta människors bekostnad kan väl aldrig vara fel?

Eric Wadenius sa...

-"Ett gott skratt på utsatta människors bekostnad kan väl aldrig vara fel?"

... människor utsatta för en institutionaliserad ideologi som ljugit för dem och deras förfäder i tusen år. Som lockat dem med himmelska belöningar den omöjligt kunnat lova och hotat med helvetesstraff den inte har haft en aning om ifall det existerar...

Lennart Widlund sa...

Formulerar om:

Ett gott skratt på bekostnad av människor i misär kan väl aldrig vara fel?

Björn Bäckström sa...

Lennart W 2012-07-17 13:23

Misären är här ovidkommande i sammanhanget. Samma löje drar de troende här på boggen ofta på sig i sina kommentarer till diverse inlägg! Och som väl inte lever i misär om man ska döma efter deklarerad smak för dyr whiskey!

Ulf Gustafsson sa...

Jag glädjs med de som fann den mögliga Jesus, förhoppningsvis kunde de göra sig en hacka på eländet - herrens vägar är i sanning outgrundliga.

Björn Bäckström sa...

Ulf G 2012-07-17 15:15

Du blir förmodligen sannspådd. Följande rekommendation får Chyanna Richards av en insändare i ortstidningen:

"I love this quote. 'People say' your house is blessed.

I'd be trying to seel that house to those 'people' asap. At a drastically inflated price, due to the presence of Christ... That has to be worth an extra hundred grand, right? Not like Jesus makes an appearance often.

Or at least start selling mold scrapings. Or something - sell tours. Christ has provided you with a slam-dunk money maker, in some form or fashion, and to not take advantage is to spit in the face of Christ himself... I think..."

Bo sa...

"Ett gott skratt på bekostnad av människor i misär kan väl aldrig vara fel? "

Det är inte misären som är det underhållande.
De är ingen skillnad på dessa och t.ex. PerP, Per Ewert, Lars vd H, Mikale R, Mattias I och en massa andra som har passerat revy här.
Taskig verklighetsuppfattning helt enkelt.
Det är underhållande.

Lennart Widlund sa...

Dawkins har verkligen gjort intryck.

"Mock them! Ridicule them! In public!"

Riktat mot människor, inte idéer som är den lama ursäkten. Skämmigt. Riktigt uselt.

Patrik Lindenfors sa...

Så vi hade skrattat även utan Jesusmögel? Åt människorna? Eller hur tänker du?

Lennart Widlund sa...

Varför allt detta snack om kåkfarare och ruckel till hus osv om det BARA är idéerna det skrattas åt?

Patrik Lindenfors sa...

Bakgrundsinformation.

Benzocaine sa...

Lennart, så du bedömer oss andra efter Björns kommentarer, eller hur menar du?

Personligen tycker jag bara att möglet ser mer ut som mördaren i Scream än som Jesus. I klippet säger mannen i huset att han just kommit ut från fängelset och ser möglet som ett tecken från ovan att han ska passa sig för att hamna i finkan igen. Därför lade jag till gliringen att jag är lite orolig för att han skulle inse att det egentligen är mördaren i Scream, för hur skulle han tolka det i relation till sin kriminella bana?

Det var inte just honom jag skrattade åt, utan det löjliga i att se Jesus bara för att man vill att han ska finnas överallt. Som om en allsmäktig gud skulle hålla på och rita Jesus på rostat bröd och i mögel. Vore det inte bättre om han utrotade värdsfattigdomen och avskaffade alla krig?

Om han kunde befalla israeliterna att driva ut kanaanéerna kan han väl befalla Bashar al-Assad att utlysa fria och demokratiska val istället för att klottra sin son i möglet i ett hus hos en familj som fördomsfulla skulle kalla "white trash"?

Bo sa...

För egen del gör de små förhållandena under vilka dessa människor lever att historien lutar åt det gulliga hållet.
De har ju en ursäkt som jag kan acceptera. Något som än så länge inte visat sig bland deras likar i övrigt t.ex. här bland kommentarerna.

Björn Bäckström sa...

Benzocaine 2012-07-18 16:27

Mr Benzo! Vad fan menar du? Visserligen har du tidigare använt mig som värstingreferens men den här gången repeterade jag "kåkfarare" bara från originalinlägget skrivet av en pålitlig Humanist. Råder dig att alltid gå till källan i fortsättningen!

Själv sympatiserar jag med alla "losers". Omständigheter o.s.v., som alla vet. Vilket för en gångs skull även Guds son instämmer i; "Den minste ska vara den störste...o.s.v.

Benzocaine sa...

Förlåt Björn! Jag läste inte originalposten när jag skrev, bara alla kommentarer. Då är det John Houdi som ska bära hundhuvudet och inte du. Jag ber om ursäkt än en gång!

Björn Bäckström sa...

Benzo 2012-07-18 20:24

Mafi mushkila habibi! För det mesta är du # 1 på bloggen. Fast KG är god runner up!

John Houdi sa...

Jag tyckte det liknade Mohammed....

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se