31 juli 2012

Pridefestival 2012 i Stockholm!

31 kommentarer:

Lennart W sa...

Är borgerliga partier inbjudna? Det var de iaf inte i Uppsala pride som officiellt betecknade sig som ett vänsterarrangemang. Och i Stockholm får man tydligen passa sig om man är polis eller militär.

Sari sa...

Lennart vad är din poäng? Kritik i största allmänhet bara eller? Män i uniformer har väl alltid varit poppis i gaykretsar...

Ulf Gustafsson sa...

Sari,

Lennart har rätt i att det finns extrema fraktioner inom Priderörelsen som t.ex. trakaserar anställda inom försvarsmakten under själva paraden.
http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/hela-paraden-blev-en-enda-lang-pina

Lennart,

Även borgliga partier är inbjudna. Det finns extremister inom alla organisationer som vill utestänga de som de inte gillar från organisationen.

Extremisterna inom Katolska kyrkan som trakaserar de som är öppet HBTQ gör att du ifrågasätter kyrkan också, eller?

Lennart W sa...

Pride (som väl är bloggpostens tema?) har inte heller något frikort från att klara sig från rättmätig kritik. De har faktiskt varit lite väl flata mot sina mer militanta element. I uppsalafallet en ren skandal där FPU uteslöts.

Lennart W sa...

LUF heter de visst nu för tiden, ursäkta. Dvs FPs ungdomsförbund.

Mårten Wetterstrand sa...

Ofog tycks vara en synnerligen osmaklig organisation!

Sari sa...

Uppsala Pride är partipolitiskt obundet. Självklart får man kritisera, Lennart. Åsiktsförtrycksargumentet börjar bli jävligt tröttsamt.

Benzocaine sa...

Mina fem öre:

Uppsala Pride borde inte få ha namnet Pride, då man inte välkomnar alla partier. Jag är själv vänster, men skulle aldrig få för mig att utesluta liberaler eller konservativa från att delta i en manifestation för mänskliga rättigheter. Som jag ser det har yttersta vänstern "kidnappat" Pride i Uppsala.

Högst besynnerligt också om man säger sig vara för mångfald, att inte godta en mångfald av partier.

Jag är även mot militären, men att trackassera militärer är dåligt. De är människor de också, och även om militär är fel så behöver vi ett försvar så som världen ser ut idag. Att trackassera poliser är naturligtvis inte OK det heller.

Min uppfattning är att det som Lennart kritiserar är sådant som individer inom yttersta vänstern sysslar med. Ingenting som Pride-rörelsen står för.

Sari sa...

Benzo, jag håller med till viss del. Det finns inga regler för Pride och UP anger vissa skäl för att de utesluter militär, polis samt LUF. Det hela går naturligtvis att diskutera men jag tycker arrangörerna bör få göra hur de vill. Om det skadar deras case så är det ju deras problem. Läs gärna den dagens DN-artikeln om detta ifall du inte gjort det.

Sari sa...

länk

Benzocaine sa...

Jag har läst intervjun och förstår, men tycker ändå att man har kidnappat varumärket Pride, om du förstår? Att Pride förknippas med queerfeminism skadar Pride-rörelsen i ett större perspektiv, eftersom det utesluter HBT-personer som inte är queerfeminister.

Självklart har socialister och queerfeminister rätt att ha ett eget tåg, men att kalla det Pride skadar varumärket Pride. Det minskar Prides legitimitet i andras ögon. Se bara på Lennarts kommentarer.

Mårten Wetterstrand sa...

Tack för länken Sari. Man häpnar när man läser Anna Brittelands försvar om varför polis och försvarsmakten inte fick deltaga. Men när andra extrema grupper i samhället är våldsamma våldsamma är polisen ganska bra att ha, eller...

Sen skulle jag av Benzocaine vilja ha en definition på betydelsen av "Jag är även emot militären".

Sari sa...

Mårten, varsågod! Ja poliser är naturligtvis bra att ha.

Jag förstår absolut och det är det jag menar att man kan diskutera. Du tycker det, de tycker inte det. Jag är väldigt neutral i frågan. Tycker det är ett viktigt varumärke men säg det varumärke som inte har sina fläckar.

Kan inte så mycket (läs, typ ingenting) om queerfeminism men tvivlar på att det är så exkluderande som du skriver.

Sari sa...

Sista två styckena var alltså till Benzo, men det förstod ni nog... Tillägg: jag tror det är bättre med ett brett varumärke än nåt slags hård patent. De som är negativt inställda kommer lix ändå leta efter fel och brister. Haters gonna hate..

Sari sa...

Som av en händelse så befinner jag mig i Uppsala idag, hade inte tänkt gå på Pridegrejen men kom på att Uppsalas humanister kanske kör nånting eget?

Benzocaine sa...

Mårten: Jag menar att krig är dåligt och att militär behövs för att kriga. Det finns också en auktoritär mentalitet i militarism som jag ogillar (absolut lydnad till överordnade).

Men som jag skrev, som världen ser ut är jag inte så naiv att jag tror att Sverige skulle klara sig utan militär. Att jag är mot militären betyder inte att jag vill avskaffa den här och nu. Det betyder bara att en värld utan militärer vore bättre än en värld med militärer (allt annat lika).

Sari: Inget som jag känner till (Uppsalabo som jag är). Styrelsen är på semester, tror jag. Bloggen har inte uppdaterats sedan i juni.

Men om det nu inte finns några regler för Pride, finns det någon centralorganisation? Om inte, vad hindrar LUF och andra att ha ett eget Pride-tåg samma dag? Visserligen skulle det vara konstigt med två Pride-tåg samtidigt, med olika arrangörer, men om det inte finns några regler så borde alla ha rätt till "varumärket".

Benzocaine sa...

Förresten Sari, om du vill fika eller käka eller ta en öl så har du en UppsalaHumanist här. Skulle vara kul att snacka istället för att skriva. Samtalet är en mycket bättre kommunikationsform. Jag känner att en del av våra diskussioner har blivit lite onyanserade (främst om feminism) så att du har fått en felaktig bild av mina åsikter.

Björn Bäckström sa...

Benzo + Sari = Sant!

Håll oss informerade om den fortsatta evolutionen! ;-)

Sari sa...

Benzo, gärna det! Ska ut ikväll men har ett par timmar att slå ihjäl innan. Ses vid 20 typ? Var?

Sari sa...

Björn, haha du ger dig aldrig

Daniel Dunér sa...

Benzocaine, kan du förklara vad du menar med 'queerfeminism'?

Att Q är med i HBTQ känns helt självklart för mig. Det inkluderar personer som inte känner att de passar in den binära könsuppdelning som samhället erbjuder.

Benzocaine sa...

Björn, du är också välkommen :-p

Sari, jag kan passa på att äta så slipper jag laga mat idag. Det beror lite på vart ni ska sedan. Pub 19 har jäkligt god gulash, ligger vid biblioteket. Katalin är ett liknande ställe vid tågstationen. O'Learies är också gott. Plock är ett trevligt ställe mer för att sitta och ta en drink. Mitt emot Plock ligger Hotell Gillet som - tror jag - inte är allt för dyra. Det finns kinesisk buffé i andra änden av gågatan från biblioteket sett.

Benzocaine sa...

Daniel Dunér, jag menar ingenting alls med "queerfeminism"; arrangörerna själva betecknar sig så. "Uppsala Pride kallar sig en antikapitalistisk, intersektionell och queerfeministisk organisation", från Saris länk.

Jag menar att det är olyckligt om HBT-personer (eller för den delen strejta) som inte är antikapitalister eller queerfeminister känner sig exkluderade. För mig är det OK om Pride vill profilera sig som queerfeminister, mig rör det inte personligen, men det gynnar inte HBT-personers ställning i samhället.

Sari sa...

Ok behöver också äta. Bussen är framme vid tio över vid dragarbrunn, buss 20. Funkar?

Benzocaine sa...

Sari: Javisst, passar bra. Hur ska vi känna igen varandra? Jag är väldigt lång (en bekant beskrev mig som Sveriges största ateist ;-) och kommer antagligen ha en jacka som ser ut som en stickad tröja som ser ut som en jacka... på mig.

No offense, men är du vegan eller något? Jag känner inte till någonstans där de serverar vegankost.

Ostronmannen sa...

Härligt Benzo och Sari. Återknyt gärna
Samtal är kul. Skulle hörna hängt med på ett hörn och deltagit i feminist diskussionen.

Mårten Wetterstrand sa...

Benzo: Jag tror mycket få människor egentligen gillar krig eller våld överhuvudtaget. Men jag tycker det är naivt att tro vi någonsin kan göra oss oberoende av ett försvar eller militär .Därför känns det lite krystat och imbecillt att hävda att man ogillar militären, eftersom det normalt tolkas som man önskar sig göra av med den. I en min utopiska värld finns inte heller militären.

Kanske är det så att militär och polisiära organisationer måste ha en auktoritär ledarstruktur, vilket i Sverige idag inte innebär absolut lydnad.

Jag är tacksam för vårt försvar som inom ramen för Partnership for Peace slår vakt om värden jag högaktar såsom mänskliga rättigheter.

Sari sa...

Benzo, supertrevligt att träffas verkligen! Tough luck att jag skulle vara starkare i armbrytning... :-) ps. Kolla FB!

Sari sa...

http://humanistbloggen.blogspot.se/2012/07/scientologik.html :-)

Benzocaine sa...

Det som hände var det här. Efter eldiga diskussioner och lite armbrytning började vi hångla. Därefter gick vi hem till mig och hade passionerat sex hela natten. Sedan vaknade Björn och insåg att han bara haft en våt dröm. :-p

Skämt åsido, så hade vi trevligt och snackade lite om ditten och datten som kommit upp på bloggen. Om någon av er andra har vägarna förbi Uppsala är ni också välkomna på en fika, bit mat eller öl - eller en nypa luft - att diskutera. Samtalet är en underskattad form av kommunikation i dagens IT-samhälle. Efter telepati (som ännu inte är uppfunnet) den effektivaste formen av kommunikation faktiskt.

Sari sa...

Och Prideflatorna som vi tog med oss, glöm inte dem! ;)

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se