23 juli 2012

Scientologik?

16 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

It's not so much the looks... It's the statement!

Kristian Grönqvist sa...

En manlig blondin...?

S sa...

KG, åh gud det tar aldrig slut... mitt huvud exploderar snart.

Kristian Grönqvist sa...

Sari

Har Du problem...? Ring Poolia...

Lennart W sa...

Har Tom Cruise verkligen sagt det där?

S sa...

Lennart, kanske ett sånt där tillfälle då det är läge att vara skeptisk.

Benzocaine sa...

Sari: Underbar bild! Har du även en bloggpost som säger att man inte ska länka till bloggposter i debatter? Jag har länge letat efter en sådan att svara med när någon klistrar in länkar i en debatt.

Vet du varför blondiner... nej jag ska inte leka med elden. Jag förstår din reaktion delvis, men tänk på att blondinskämt inte driver med riktiga blondiner utan med våra fördommar om blondiner.

Fast om man tänker hollywoodbimbo, typ Anna Anka, så undrar man lite. Alltså inte att blondiner skulle vara så där, utan om inte Anna Anka är precis som blondinerna i skämten.

Benzocaine sa...

fördomar ska det vara, och inte annat.

S sa...

Benzo, jag förstår inte riktigt, tyckte du att bilden var kul eller driver du med mig..?

Benzocaine sa...

Sari, bilden med Lincoln var underbar! Sättet den driver med bilder med citat är lysande!

Och min - seriösa kan tilläggas - fråga var om du känner till någon bloggpost som på motsvarande sätt driver med folk som länkar till bloggposter.

Du har säker själv stött på folk som istället för att argumentera för sin sak säger: "Läs Affes blogg" eller liknande. Ibland innehåller inte svaret ett enda ord, utan bara 2-3 länkar till bloggposter som utvecklar resonemanget.

Jag undrar då om det finns någon bloggpost som utvecklar resonemanget att man inte ska länka till bloggposter. Den kunde man då länka till som svar, på samma sätt som du länkade till Lincoln.

Jag var också seriös när jag menade att blondinskämt egentligen inte driver med blondiner, utan med våra fördomar om "bimbos". Jag var också seriös när jag skrev att Anna Anka är en sådan bimbo, så att det åtminstone finns en sådan bimbo i verkligheten.

Jag inbillart mig också att det är den typen av människor som dras till killar som följer råden i boken "The Game".

Har du tänkt på att tjejerna som flockas runt backslick-killar med en ishink fylld med vodka samt Redbull, och som sprutar champange på varandra - att tjejerna som flockas kring den typen av män nästan uteslutande är storbystade blondiner med lockigt hår? (Troligen är varken brösten, hårfärgen eller hårsvallet naturliga). Kaka söker maka...

Benzocaine sa...

Angående Jesus så menade L. Ron Hubbard att han var ett implantat.

Det sägs att det står i OT VIII att Jesus var pedofil, men Scientologerna förnekar att det stycket kommer från dem, och dess äkthet har aldrig verifierats. Så här lyder det kontroversiella stycket:

"For those of you whose Christian toes I may have stepped on, let me take the opportunity to disabuse you of some lovely myths. For instance, the historic Jesus was not nearly the sainted figure has been made out to be. In addition to being a lover of young boys and men, he was given to uncontrollable bursts of temper and hatred that belied the general message of love, understanding and other typical Marcab PR. You have only to look at the history his teachings inspired to see where it all inevitably leads. It is historic fact and yet man still clings to the ideal, so deep and insidious is the biologic implanting."

S sa...

Benzo, om det nu finns fler manliga idioter än kvinnliga, var är de manliga idiotstereotyperna? Varför är de inte kopplade till utseende på samma sätt? Eller manlighet/typiska manliga grejer (typ förkärlek för verktyg-- smink)?

Hänger i vip-rum själv och ja, det finns riktiga puckon som lever upp till stereotypen. Intressantare är hur man blir behandlad om man anspelar på den- kan tala om att det är en jävla skillnad. Ibland kan man dock utnyttja det till sin fördel, att folk underskattar ens intelligens. I jobbsammanhang har jag dock ingen fördel av min G-kupa och ljusa hår.

Benzocaine sa...

Sari: Lolita med G-kupa? LOL! =)

Det finns massor med manliga stereotyper. Ett exempel är den fumliga pappan i Telia-reklamen. Några fler exempel:

Grumpy old men, hemmasnickraren som alltid misslyckas, fackidioten som bara sysslar med sin forskning och inte bryr sig ett dugg om utseendet, bögfjollan som älskar schlager och alltid har glitter i kläderna, Stig-Helmer-tönten.

När det gäller bimbos är det väl inte så mycket utseendet det handlar om (inte ens i blondinskämten). Utseendet är snarast en slags tag, det yttre som avslöjar det inre.

Inte fanken tror jag när jag ser en backslick 08-brat-wannabe att det är Einstein jag har framför mig. Det finns många sådana i Skåne, och allmänheten skrattar åt dem. (Jag har bott 10 år i Skåne). Och inte fanken tror jag att bimborna som surrar kring dem är ett dugg smartare.

Jag tror att alla som drar blondinskämt är väl medvetna om att begåvningen är jämt fördelad över alla hårfärger, och som jag skrev inledningsvis förstår jag en del av din frustation.

Blondinskämten är på sätt och viss som gubbars bilder på lättklädda kvinnor som kråmar sig runt en välvaxad sportbil. (För övrigt ännu en karikatyr över män - arbetaren som är oljig och har en obligatorisk kalender med lättklädda bimbos). Man kan undra varför det är just bimbos i kalendern... Om man betraktar blondinskämten som samma form av kvinnoförnedring så förstår jag din reakton.

Fast bimbona själva tycker väl att de är smarta som tjänar pengar på gubbarnas fantasier. De "utnyttjar det till sin fördel".

S sa...

Benzo, varför lol? Du tror mig inte eller? Du tycker det är kul att jag blir illa behandlad pga mitt (medfödda) utseende?

Ingen av stereotyperna du tog upp är kopplade till bristande intelligens. Töntighet, ja, men det är en annan sak. De är heller inte så universellt vedertagna som just Bimbon. Om du försöker göra en poäng av att kvinnor och män utsätts för samma sak så nej- så är det inte. Självklart är bimbo-stereotypen kvinnoförnedrande. Alla killar tycker att de är smartare än tjejer, everybody knows it it's a fact kiss kiss...

Såhär. Stereotypfenomenet i sig är inte nödvändigtvis något negativt. Det är när de utvecklas till fördomar alternativt begränsande roller som de blir ett problem. Har själv massor av fördomar, men jag är inte dummare än att jag förstår att de är just fördomar. Därför brukar jag medvetet försöka lägga dem åt sidan och istället bemöta människan som den individ den är.

Benzocaine sa...

Sari, därför att "lolita" avser en liten kvinna med små bröst, tonårskropp. G-kupa är väl enorma bröst (A, B, C, D osv blir ju större med bokstäverna)? Det var en kontradiktion, därav LOL. Jag utgick från att du skojade. Stora bröst är inte lolita-utseende.

Visst är ingen av stereotyperna kopplade till intelligens, men det var inte heller det du efterfrågade. (Jag glömde förresten att nämna stereotypen "geek" som nästan uteslutande är killar)

Blondinskämt handlar lika mycket om sex som intelligens. Och fortfarande hävdar jag att det inte är en random blondin på gatan som man driver med, utan bimbos. (Nästa gång du hör ett blondinskämt, testa att väsa "bimbo!" när någon säger "blondin" och se vilka reaktioner det blir).

Precis som att historier om tankspridda professorer (som av någon anledning alltid är äldre herrar) inte driver med en random vetenskapsman på universitetet.

För egen del tycker jag att blondinskämt är kul av ungefär samma anledning som jag skrattade åt Borat-filmen, dvs det är människors fördomar jag skrattar åt.

För egen del anser jag att världen är full av intelligenta blondiner, och att hårfärgen inte har med saken att göra. Vet du förresten vad det kallas när en blondin tonar håret? Artificiell intelligens. Tror du att vi män är så korkade att vi tror att man höjer IQ:n genom att färga håret?

S sa...

Benzo, enorma skulle jag inte kalla dem. Oproportionerligt stora kanske men kupstorleken påverkas av hur stor man är runt om. 70-75 G jfrt med 90 G är jättestor skillnad. Lolitastilen inom mode refererar till typ Brigitte Bardot, lite oskuldsfullt sexigt. Jag var rätt ung (och hade lite mindre boobs) när jag fick den där kommentaren men looken "sexigt barn" var verkligen inte vad jag eftersträvade. (Åh gud vad är det här för samtalsämne eg??) Hursom så tycker jag det är ett förkastligt ideal, definitivt inte nåt positivt.

Blondin/bimbo-skämten måste förstås i sin kontext, dvs en värld där kvinnor kan utnyttjas som objekt för manlig sexuell tillfredsställelse. Och ja, det finns de som har riktigt starka fördomar mot blondiner, liksom mot rödhåriga. Btw, "vi män" helt plötsligt?

Förresten så skrev jag inte att jag utnyttjat mitt utseende i sig till nånting utan folks låga förväntningar. Inte ofta alls men det händer att det lönar sig att spela dum.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se