10 okt. 2012

Misongyni och sexism skall kosta

Den australiensiska premiärministern Julia Gillard läxar, under 15 minuter, upp oppositionsledaren Tony Abbott om hans sexism och misogyni. Sexism och misogyni skall endast kunna ske till ett högt pris, offentlig förnedring, samma förnedring som kvinnor utsätts för av misogyni. [ABCNews]

16 kommentarer:

Unknown sa...

Det här hade kunnat vara en filmscen! Episkt!

Kristian Grönqvist sa...

Vilken alldeles strålande avrättning. Faktaspäckad, saklig, med alldeles underbart exakt förarbete och fullständig avsaknad av tomma ord och åtbörder. Många kunde lära sig en hel del om argumentation där. Kroppsspråken omkring i publiken är både talande och avsöjande.
Vilken scen. Shakespeare.

Björn Bäckström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Patrik Lindenfors sa...

Amenvafan Björn, en sexistisk kommentar till detta? Like smakgräns måste vi väl ha.

Björn Bäckström sa...

Patrik L 2012-10-10 10:30

OK Sir! Jag försatte mig bara i Crocodile Dundee's boots ;-)

Nils sa...

Vore kul att veta fortsättningen, hade han något att säga till sitt försvar?

Ulf Gustafsson sa...

Nils,

Jag har fått uppfattningen att Abbott hade sitt inlägg innan och har inte läst något om en replik efter. Läsa mer på ABC News, finns flera artiklar om frågan på deras sida.

Ulf Gustafsson sa...

Det finns två sätt att stävja Abbotts misogyni och kommentarer som den från Björn B.

Ett är ett via lagstiftningar som mot diskriminering och hets mot folkgrupp eller liknande. Då sköter myndigheten straffet.

Här på bloggen motsvaras detta av att få sina kommentarer raderade eller att bli banlyst.

Det andra alternativet är att bemöta förnedring med förnedring, ge svar på tal. Det är vad Gillard gjorde.

Båda metoderna tar sina fördelar och nakdelar.

Björn Bäckström sa...

National Times, Sidney

"Opposition Leader Tony Abbott is everything a woman could want in a husband "and more", according to his wife, Margie."

Read more: http://www.smh.com.au/opinion/political-news/margie-abbott-launches-media-blitz-to-show-off-tonys-softer-side-20121005-27371.html#ixzz28syC1lNj

Björn Bäckström sa...

Ulf G 2012-10-10 11:09

Ulf. Lite konstigt att referera till och fördöma min kommentar när den är borttagen och ingen hunnit läsa. Kan ju väcka undran; bl.a. Nils brukar ju vara nyfiken...Annars tycker jag era modereringar är svenskt lagom...

Kristian Grönqvist sa...

Hon måste ha suttit på den örfilen rätt länge och bara väntat in rätt tillfälle.
Skulle det råka vara spontant är hon helt enkelt omänskligt välordnad i huvudet.

Nils sa...

Björn,

visst är jag nyfiken ibland, men världen håller på att förvandlas till en söndagskola för lättkränkta så det kan vara vad som helst.

Benzocaine sa...

Mock them, ridicule them!

Pinjata sa...

Kvinnor sitter verkligen på ett trumfkort med att vara "kränkta" i tid och otid...

Lennart W sa...

Verkligen bra föreställning. Filmisk som någon sa, som värsta Al Pacino i den helt episka slutscenen Scent of a Woman. Tyvärr inte alls lika lätt att förstå och ta ställning när man försöker läsa på.

Om jag förstår det här rätt, har den här slagväxlingen (som vi bara ser ena sidan av här) alltså sitt ursprung i att den f.d. talmannen Mr Slipper har avgått pga några mail som ska ha varit misogyna och sexistiska. Han avgick efter ett misslyckat misstroendevotum från oppositionen ledd av Abbott, och där det var Gillard som försvarade och röstade för Slipper. Men sen avgick han alltså ändå efter allt liv. Finns även risk för åtal. Det Gillard är upprörd över är att Abbott är en hycklare med tanke på hans eget tidigare beteende. Men ändå är det ju alltså hon som har försvarat Slipper trots hans beteende.

Kanske helt OK av henne, men nog får man väl ändå lite grann en känsla av att det här bara är det vanliga politiska käbblet?

Nils sa...

"Kanske helt OK av henne, men nog får man väl ändå lite grann en känsla av att det här bara är det vanliga politiska käbblet?"

Ja, det gör verkligen historien lite mindre "episk".

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se