29 nov. 2012

Pastafarian kräver jämlika rättigheter inför jul

Tracy McPherson från den evangikala pastafariska kyrkan begär jämlik behandling i Chester County, Pennsylvania. Hon önskar att de också får sätta upp ett högtidsträd smyckat med pastainspirerade föremål, framför domstolsbyggnaden i staden. McPhersom hävdar att de är lika seriösa som andra religiösa samfund. Freethought Society har också önskemål. De vill sätta upp "kunskapens träd".
(Läs mer i Examiner.)

7 kommentarer:

Lennart W sa...

Vad är egentligen själva poängen? Ska man alltså ändå se allt det vanliga julfirandet som kristet? Är det alltså ändå inte så att t.ex. julgranar tillhör alla, som det sägs i Humanisternas julevangelium?

Thommy M. Malmström sa...

"Vad är egentligen själva poängen?" Det lär du aldrig förstå Lennart.

Lennart W sa...

Thommy trummor skramlar mest. Säg något vettigt någon gång om du kan. Din betraktelse över döden blev det iaf aldrig något av.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

I USA är de lite annorlunda, alla vill ha sin egen högst speciella överpyntade julgran.

Poängen med inlägget är att det finns fler samfund än kristna och judiska. Alla vill de ha uppmärksamhet av staten.

Benzocaine sa...

Poängen är väl att trångsynta kristna inte vill ge pastafarianerna samma rättigheter som kristna har, dvs att kristendomen särbehandlas, dvs att pastafarianismen diskrimineras.

Brinkster sa...

Fel allihop (speciellt Thommy).

Konstitutionen i USA säger att Stat och Religion ska vara skild åt. Dock är det sällan så eftersom den kristna religionen genomsyrar det mesta och de kristna i USA anser sig ha den "rätta" religionen och ska därför få göra lite som de vill.
När statliga myndigheter sätter upp religiösa installationer bryter de tekniskt sett mot konstitutionen men det ignoreras eftersom det är kristna motiv. När FSM eller liknande organisationer kräver att få sätta upp sina egna motiv/installationer så är det för att belysa den särställning kristendomen har i USA.

Thommy M. Malmström sa...

Brinkster, hur kommer det sig att du går in och kommenterar på ett inlägg som är snart två år gammalt?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se