18 jan. 2013

Antisemitism i norsk moské

Fritanke i Norge rapporterar om öppen antisemitism uttalat av två ledare från en av Norges största muslimska samfund. Uttalandet gjordes i samband med en rapport som visar att invandrare till Norge från Asien och Afrika anser att mediabevakningen av invandrare är negativ.
«– Hvorfor skriver mediene bare negativt om islam?
– Fordi mediene har jødisk bakgrunn. Det er jøder som står bak mediene - det er det som ødelegger.»
 
«– Hva er forholdet generelt mellom jøder og muslimer?
– Aldri vært noe bra.
– Hvorfor ikke?
– Hvorfor drepte tyskerne dem? Én grunn er at de er urolige folk i verden, sier Sarwar.»
Ledarna för moskén i Oslo sprider två klassiska antisemitiska bilder, att judarna har makt över och via media, samt att judarna har sig själv att skylla när det drabbats av förföljelse och folkmord. Hitler och Nazityskland mördade inte judar för att de var ett "oroligt folk", utan för att nazisterna trodde på och odlade samma konspirationsteorier som uttrycks i Norge idag.

Det skall bli intressant att se vilka följder dessa antisemitiska uttalanden får. Antisemitism måste uppmärksammas och bekämpas, även när den uttrycks av företrädare för andra minoriteter i samhället.

Tipstack till Lars

2 kommentarer:

Lokatt sa...

Svinigt. Ska såna här vidrigheter aldrig ta slut. När ska fredens religion äntligen leva upp till sin påstådda egenskap.

Benzocaine sa...

Att bekämpa deras antisemitism, är inte det religiös förföljelse? Eller gäller det bara antihomosexualitet från kristna?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se