4 jan. 2013

FB hos Greklands gudar


8 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Tro fan Zeus trycker på gillaknappen. Lika långsint som våran Gud. Vår är ju förresten värre; gudarnas utveckling verkar inte gått mot större humanism. Hellre rulla sten uppför berg än vara barfota i helvetet. Får se vad Seglora kommer upp med när de tolkat färdigt!

AV sa...

Skulle vilja se Zeus statusuppdateringar.

"Förvandlade mig till en tjur idag och förförde en alldeles förtjusande liten snärta."

Apollo: You go dad!
Apollo: likes!
Agenors: Var är min dotter?
Zeus: Ehm, studerar visst örnar på Kreta.
Hera: Hörru du du din bock. Jag vet nog vad du håller på med! Förbannade häradsbetäckare! Får jag tag på henne då j-lar!

"Börjat släktforska lite. Visade sig att mormor och morfar är samma som farmor och farfar. :("

Hera: Hmm, förklarar ju ett och annat. Hört om inavelsdepression, gubbe lille?
Zeus: Nu ska du inte vara sån. Annars finns det andra som uppskattar min närvaro bättre.
Hera: Jojo, och de som inte vill tar du bara. Vänta du bara ett par tusen år så kommer det en kvinnofridslag. Då är det slut med det roliga.

Björn Bäckström sa...

AV 2013-01-04 11:02

Jesus är också i gott historiskt sällskap. Gud avlade ju honom genom ombud då Maria förlorade sin oskuld genom en ängel. Eller var det en förklädd Zues? Kanske finns det kvitton på barnunderhåll? Apologeterna har ju hittat både det ena och det andra.

Lokatt sa...

Hur var det nu med den heliga avelsen (hjälp en okunnig), blåste alltså Gud sin ande i Marias...öra? Eller var det den Helige Anden som blåste in sig själv i örat? Fast, Gud har ju en snopp, den som Människan ju måste efterlikna genom att liksom Han skära bort en bit av den, varför har han den men inte använde den..? Man blir ju alldeles vimsig i plymen av att försöka förstå hur avelsen utan fläckar gick till.

Erik M sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erik M sa...

Kort förtydligande:

"Den Obefläckade Avelsen" har inget att göra med Jesus jungfrufödsel, utan är termen katolska kyrkan använder för jungfru Marias unika avling. Enligt KK fick Maria en speciell gräddfil och skapades till skillnad från alla andra människor utan arvssynd. Fast hon hade till skillnad från sin son två biologiska föräldrar.

Nu kan man ju om man är lite cynisk undra varför Gud inte bara skapade alla människor utan arvssynd om han nu kan göra det med en av oss, det känns som att det skulle ha besparat både honom och oss rätt mycket trassel.

Lokatt sa...

Erik, tack. Fast jag ville ju veta hur det gick till! Jag får kanske leta i Bibeln.

Lokatt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se