18 jan. 2013

Nej, man har inte hittat liv från rymden i en meteorit

Ni som undrar vad jag yrar om kan läsa den här genomgången hos den fantastiska bloggen Bad Astronomy. Missa heller inte den väldigt underhållande diskussionen på Greg Ladens blogg (klimatförnekaren och självutnämnde "skeptikern" Anthony Watts menade nämligen att rapporten om utomjordiskt liv såg övertygande ut ("It looks convincing"), något som Greg Laden var ofin nog att göra sig lustig över). PZ Myers har också bloggat om det hela.

Hur dålig är studien om liv i rymden? Alla bilder på "fossiliserade kiselalger" i studien är bilder av nutida sötvattenkiselalger. De är inte fossiliserade. Och meteoriten verkar inte vara en meteorit.

2 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Ber att få citera – off topic - Phil Plait från länken Bad Astromomy:

“You still need to examine the claims on their own merits, of course, but: Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.”

Meningen är en förklaring till varför det ibland känns ”legitimt” att attackera person i stället för åsikt. Vilket vi alla gör trots deklarationer om motsatsen! Good morning!


Lennart Widlund sa...

Artikeln om fyndet publicerades i
Journal of Cosmology (länk). De har inte direkt en förtroendeingivande hemsida, med allt bling-bling på den. På böckerna de länkar till med flummiga bilder syns inte författarnamn, men klickar man på dem kommer man ju faktiskt iaf ibland till intressanta böcker där t.ex. Penrose är medförfattare. Enl. about-länken är han också en "Executive 'Guest' Editor". Blir inte riktigt klok på det här.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se