25 apr. 2013

Upprop för yttrandefrihet i Bangladesh framskjutet

Uppropet för tanke- och yttrandefrihet i Bangladesh är framflyttat till den 2 maj.

I går kollapsade en fabriksbyggnad med åtta våningar i Dhaka. För tillfället rapporteras om 160 dödade arbetare och tusentals skadades. I dag är det sorgedag i Bangladesh och de som arrangerat demonstrationer för yttrandefrihet utanför ambassader och konsult vill inte störa arbetet där.

I byggnaden, som kollapsade, fanns en stor marknad och fem textilfabriker. I dessa tillverkades billiga kläder till västerländska klädföretag. Detta faktum väcker frågan om en helt annan solidaritet till arbetarna som syr de kläder vi bär. Arbetare behöver ha en säker arbetsplats, oavsett om den ligger i Borås eller Dhaka.

4 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Tragiskt. Och det händer överallt i ME. Ofta under lyckliga bröllopsceremonier med hög golvbelastning. Mycket cheating av byggmästare med cementblandningar och armeringsjärn. Inte ovanligt med ratio 1:5 och ännu sämre.

Det är för allvarligt att skämta om förhållandena men någon i trakten, Hammurabi var det visst - som kände sina pappenheimare - ställde byggmästaren till ansvar; om husägarens son krossades, dödades en byggmästareson. Fanns ingen son blev det två döttrar! Alltså redan före islam...

Kristian Grönqvist sa...

Visst har världen förändrats. När Kreugers misslyckande uppdagades gick han hem och sköt sig
Idag flyger de skrattande till banken på Jersey eller Jungfruöarna.

Björn Bäckström sa...

Kristian G 2013-04-25 11:16

Men Kreuger lärde sig moral och om livet efter detta av Nathan Söderblom. Han visste han! Annat än Seglora det!

Björn Bäckström sa...

BBM 2013-04-25 12:23

Humor (off-topic):

http://www.satirarkivet.se/visa_geo.asp?Sid=507&e=e001&G=Sverige&Bild=6

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se