20 aug. 2013

Nytt avsnitt av podcasten Radio Houdi: #48 - Fleksnes går in i The Wall


Det är tisdag och nytt avsnitt av Radio Houdi med John Houdi och Anders Hesselbom!

Deeeeyo!

Vi startar avsnittet med en shout-out i dubbel bemärkelse till norska komikern Rolv “Fleksnes” Wesenlund som nyss gick bort.

Anders är lyrisk efter att ha sett The Wall med Roger Waters på Ullevi och sett slakten av flygande grisen tatuerad med bland annat med Davidsstjärnan.

John spelar golf med ett påstått medium och “får en son” på köpet. Kan det ha med Johns fingernaglar är målade i regnbågens färger?

Vi välkomnar Samuel Varg Thunberg (@samuelvarg) och Peter Lundin (3ntangled) som medhjälpare på Radio Houdis Twitter @RadioHoudi

1 kommentar:

StaffanG sa...

"... slakten av flygande grisen tatuerad med bland annat med Davidsstjärnan"

Waters är helt klart äventyrlig här, när han blandar en symbol för det judiska med ett klassiskt antisemitiskt tecken som grisen (judesuggan hos kristendomen, "judesvin" hos nazismen osv). The Wall är i sin allmänna antifascism även explicit emot antisemitism och annan rasism, men Waters blandar väl friskt i sina senaste show.

Davidstjärnan som religiös eller politisk symbol, för sionismen eller den demokratiska staten Israel? Det kan lätt tolkas som den typ av hatpropaganda han själv vill motverka, när Waters på detta sätt skjuter ned en stat/folk/religion vid sidan av hammaren och skäran och en rad andra ideologier som också är tryckta på denna svävande gris.

Med detta sagt anser jag likväl att Waters vid sidan om John Lennon är den mest intressante textförfattaren i rockmusikens historia.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se