23 maj 2014

Fredagsnöjet: Kristna mot Satanister i USA

EDIT: InfoWars - de som gjort filmen här nedanför - är en konspirationssida, så tro inte nödvändigtvis på reporterns slutsatser om den stora mediakonspirationen. (Tack till Lennart W för den informationen.) Konflikten kring den sataniska mässan på Harvard har dock hänt på riktigt.Inte för att någon sida verkar särskilt vettig i den här debatten. För att citera George Orwell.
Djuren utanför såg från gris till människa och från människa till gris och tillbaka igen, men det var redan omöjligt att upptäcka någon skillnad.

12 kommentarer:

Lennart W sa...

InfoWars?? Alex Jones är ju iofs en kul kille.
:-)
Då kanske vi också snart här får se någon film om "sanningen" om 9/11, eller något från den svenska sajten Vakna?
Intressant reklam på slutet (10:14) om InfoWars-produkten "Super Male Vitality", garanterat GMO-fritt!

Från reporterns egen sammanfattning, 9:30:

"This is the question: Could this be another attempt by the main stream media and the government, to not only divide the American citizens politically and racially but also spiritually as well? This is the question you may want to ask."

Vad är Humanistbloggens egen crackpot/conspiracy theory om saken?

Lennart W sa...

Ursäkta, det var vaken.se som avsågs med "Vakna".

Patrik Lindenfors sa...

Aagh, nu kollade jag inte källan igen. Shit. nåja, i just den här frågan tror jag inte det föreligger någon konspiration. (Förutom i sammanfattningen.) Jaja, jag får lägga in en brasklapp. Tack för kollen, Lennart.

Jonah sa...

Nästa års huvudrubrik på infowars: "Swedish Humanist Society picketing Bilderberg group meeting!", "We don't want a New World Order" "Down with the illuminati!"

Alex Jones och Infowars, foliehattarnas mästare.

Jonah sa...

Så här säger BBC: "It should be noted that members of the Satanic Temple don't really worship Satan so much as they embrace atheism and point to Satan as a literary symbol of their humanist views."

Ni har inte tänkt att ta upp Satan som en symbol för era Humanistiska värderingar, eller?

Anders Bergdahl sa...

"Ni har inte tänkt att ta upp Satan som en symbol för era Humanistiska värderingar, eller?"

På sätt och vis, satan är ju symbol för att inte lyda Gud.. männsikor som förnekar gudsexistens ansågs (och anses ofta idag) som onda och farliga.. det var "satans anhang" rebeller som värgrade lyda kyrkans dogm..
Satan finns naturligvis inte, precis som att gud inte finns. Men satan är rebellens symbol. den som är radikalare än Jesus, den som vägrar lyda gud..
Av de symboler som finns i Bibeln är satan den jag sympatiserar med.. Sedan svartmålas ju rebellen eftersom förnekande av guds makt ÄR den största synden som kyrkan kunde tänka sig..
Jesus som symbol är allt för svag och undergiven gentemot traditionen och makten..

Jonah sa...

Anders

"Men satan är rebellens symbol. den som är radikalare än Jesus, den som vägrar lyda gud."

Vad är det som är så radikalt med att göra som alla andra? Om någon är radikal så är det väl ändå Jesus som levde tvärt emot hur vi normalt lever.

Möjligen har du missuppfattat vad radikal betyder alternativt så kanske du inte riktigt koll på Jesus.

Lennart W sa...

Det är nog egentligen så att Humanism bara är religion. Närmare bestämt två stycken: satanism och pastafarianism. Eller är de kanske samma? Är Spagettimonstret = Satan?

Anders kanske kan hjälpa till med en utredning om dikotomier och så?

(Are we having fun yet?)

Anders Hesselbom sa...

Nu kanske det är Anders B som är "Anders", inte "Anders H", men i egenskap av "Anders H" och givet premissen att Gud är god och Satan är ond, skulle jag torska på ett blindtest. :-)

Pike sa...

Om man prompt måste välja en riktigt elak figur som symbol så är följande siffror intressanta:

Gud: Drygt 2,3 miljoner
Satan: 10

Det är antal människor dödade av respektive figur i bibeln. Om man skulle lägga på antalet mord begångna i respektive potentats namn, så ligger Satan rejält i lä. Han framstår som rena mysgubben i jämförelse.

FSM har inte direkt dödat någon, vad jag vet, men snabba kolhydrater är visst inte så hälsosamma i längden...

Anders Hesselbom sa...

Mycket emotionell utpressning och självförhärligande kommer från den påstådda sonen, Jesus.

Jocke Mejsel sa...

En liten parentes till den här historien.

Det här är alltså The Satanic Temple... *suck* Deras upptåg, som t ex idén om ett satanistiskt monument (http://humanistbloggen.blogspot.se/2014/05/finstamd-sataniststaty-snart-vid.html), brukar sällan uppskattas av Church of Satan (Anton LaVey's ursprungliga version av Satanism) som anser att sådana här hyss gör mer skada and nytta. http://news.churchofsatan.com/post/85649363150/black-mass-media

(När det är sagt, så har ju faktiskt Church of Satan filmat sin egna satanistiska högmässa. http://www.churchofsatan.com/6606-satanic-high-mass.php)

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se