15 maj 2014

"Humanism for Children"Om ett Kickstarter-projekt initierat av Center of Civil Courage, Kroatien.

9 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Intressant! Jag har länge funderat på om jag inte skulle skriva en sån bok på svenska som uppföljning till Gud finns nog inte. Den skulle i så fall vara strukturerad annorlunda än vad de föreslår här, så det finns utrymme.

Jonah sa...

Vore det inte bättre att inte indoktrinera sina barn i sina egna idéer och låta dem välja själva när de är gamla nog? ;-)

Patrik Lindenfors sa...

Bättre är att informera barn om alla möjliga tankeströmningar så de kan göra ett *informerat* val när de är gamla nog.

Jonah sa...

Jag tror vi har haft denna diskussion förut Patrik så vi lägger ner den direkt.

Det är väl klart att vi alltid kommer styra våra barn mot den världsbild vi tycker mest överenstämmande med verkligheten. Istället för att hymla med vår indoktrinering så borde vi ju vara öppna med den så att våra barn förstår vad de har blivit indoktrinerade att tycka och tänka.

Patrik Lindenfors sa...

Absolut. Det är varje förälders rätt. Därför är det extra viktigt att samhället är neutralt (dvs. tillåter många olika livåskådningar att synas) så att det inte blir hjärntvätt av det. Det är därför religiösa friskolor är av ondo.

Jonah sa...

Jag kan hålla med dig att vi ska ha en sekulär stat. Däremot tror jag inte att vi kan ha ett neutralt samhälle eftersom samhället är vi och vi är inte neutrala. Jag tror att det kan vara svårt att få en skola som är neutral också. Se bara på hur sverige ser ut. Alla tycker och tänker i stort sätt likadant. Kanske är religiösa friskolor något gott som bryter den "hjärntvätten" av samhället?

Dock tror jag inte att jag skulle sätta mina barn i en.

Anders Hesselbom sa...

Vi har några kreationistskolor i Örebro (både muslimska och kristna), och de tycker tvärt om att de bidrar till mångfalden genom att implementera misstro mot evolution och genom att presentera sin religiösa förklaring som alternativ. ;-)

Patrik Lindenfors sa...

Det bidrar ju inte till mångfalden för de barn som utsätts för propagandan. Det är väl få som menar att man ska undervisa barn i direkt ovetenskapliga påhitt, som enhörningar, kreationism och astrologi? (Jag vet att det finns några, men de är förhoppningsvis få...)

Anders Hesselbom sa...

Jag är fortfarande nyfiken på var du skulle svara om jag stod på mig om att evolution och kreationism är mer än bara evolution. Givet att jag verkligen tyckte så.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se