19 juni 2014

Gud älskar UgandaNu kommer filmen om amerikanska evangelisters roll i att östafrikanska homosexuella inte längre går säkra. En vedervärdig historia som måste berättas.

4 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

Skrämmande bilder! De visar att religiös propaganda, intolerans och maktutövning i betydande utsträckning hotar mänskliga rättigheter. Att "sprida evangeliet" innebär för många av de mest aktiva, amerikanska missionärerna att de sprider ett människoföraktande, hatiskt och i vissa fall dödligt budskap!

Lars Torstensson sa...

Evangelikalt, amerikanskt hat har även spritts i öst. 2007 skrev Tor Billgren på sin blogg Antigayretorik:

"Scott Lively är en kristen antigayaktivist som verkar i klassisk historierevisionistisk tradition. Hans viktigaste tes är att nazismen inte var homofientlig, utan tvärtom uppbyggd kring homosexuella nätverk och organisationer. Denna tes utvecklar han i sin bok The Pink Swastika ...

Lively har på senaste tiden förlagt sin verksamhet till Baltikum och Ryssland, för att kväva den begynnande homosexuella emancipationen i sin linda. Han har explicit utropat just Baltikum till 'det nya slagfältet' i kriget mot homosexualiteten. Detta är delar av världen där homosexuella redan har det mycket svårt och lider av diskriminering, förföljelse och våld. Han uppmanar människorna i länderna han missionerar i att göra motstånd mot homosexuellas kamp för förbättrade villkor, för att inte 'falla offer för den destruktiva homosexuella planen'."
http://antigayretorik.blogspot.se/2007/11/evangelikalt-hat-sprids-i-st.html

Lars Torstensson sa...

Här kan man ta del av mer information om dokumentären God loves Uganda, och om häxjakten i detta land, som också sprider sig till andra länder:
http://www.pbs.org/independentlens/god-loves-uganda

Lars Torstensson sa...

Fler filmer om den evangelikala hatspridningen från USA

Möt den amerikanske pastorn, Scott Lively, bakom Ugandas antihomolag:

http://www.motherjones.com/politics/2014/03/scott-lively-anti-gay-law-uganda

Hur amerikanska evangelikaler hjälpte till att skapa Rysslands antihomorörelse:
http://www.motherjones.com/politics/2014/02/world-congress-families-russia-gay-rights

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se