17 juni 2014

Nej, kvantfysik har ingenting med healing att göra


Tidningen Nära annonserar något oväntat på framsidan av sitt senaste nummer att det ska innehålla början på en artikelserie om kvantfysik. Med tanke på att deras andra artiklar handlar om sådant som hur man kan prata med djur, hur man stärker sin aura och om djur på "andra sidan" så vore en sådan artikelserie onekligen ett lyft. Men de verkar inte riktigt mena kvantfysik när de skriver kvantfysik. Eller hur ska man egentligen förstå sökresultaten om man söker på "kvantfysik" på deras hemsida?
Klickar man på den sistnämnda länken kan man läsa följande.
Fältet är det fält som binder oss alla samman, som håller ihop materien, som innehåller all den information som finns om oss alla. Det är det fält som gör det möjligt att jag som medium kan få kontakt med nära och kära på andra sidan. Det är det fält som gör det möjligt att två elektroner som en gång haft kontakt med varandra kan fortsätta kommunicera med varandra även om de befinner sig på två helt olika platser i världen. Einstein visste om detta och kallade för ”spökeffekt” och tydligen var han närmare sanningen än han kunde ana.
Det är möjligen möjligen korrekt att Einstein var närmare sanningen än han kunde ana, men artikelförfattaren verkar ha missförstått en del om vad han faktiskt påstod. Här kan ni läsa om
kvantmekanisk sammanflätning, det Einstein kallade "spooky action at a distance". Effekten resulterar tyvärr inte - hur gärna man än önskar - i en möjlighet att kommunicera med avlidna nära och kära. Den som påstår något sådant är bara en simpel lurendrejare som leker med andra människors sorg.

Jag skulle därför nog ändå vilja rekommendera andra källor för den som skulle vilja lära sig mer om kvantfysik. Till exempel Wikipedia.

Tack till Faktoider för länktips!

1 kommentar:

Anders Hesselbom sa...

"Men de verkar inte riktigt mena kvantfysik när de skriver kvantfysik."

Deepak Chopra nämnde för Richard Dawkins att fysiken har kidnappat ordet "kvantfysik" från de spirituella. Om det är sant, så hamnar ju påståendet i annat ljus. Men det kanske det inte är... ;-)

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se