5 sep. 2014

Debatt mellan Humanisterna och Kristna värdepartiet

Humanisternas ordförande Christer Sturmark debatterar mot Per Kronlid, partiledare för Kristna Värdepartiet.
Temat för debatten var: Kristen ett sekulärhumanistisk värdegrund - vilket samhälle vill vi ha?

5 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Hans problem med abort kan ju avverkas med kondom. Men när det kommer till vetenskap, verkar karlsloken totalt bortom räddning.

Bluebull sa...

Ateismen tycks vara en lös grund att bygga samhällets människosyn på. Kristna värdepartiets talare borde vart tydlig med att det är tron på Bibelns Gud som lagt grunden för övertygelsen av varje individs unika värde. Från allra första början av livet till det allra sista andetaget. Vårt sekulära samhälle håller på att trasa sönder synen på människovärdet. Det är tragiskt att det inte finns någon respekt för det ofödda barnen, eller för de barn som ska tvingas växa upp utan far eller mor i samkönade äktenskap. Inte heller någon respekt varken för man eller kvinna att få vara de unika skapelser som Gud skapat dem till. Ta bort skaparen från sin skapelse och det kommer att leda till skapelsens förfall.

Anders Hesselbom sa...

Ateism liknar icke-tro på älvor på den punkten. Icke-tro på älvor är en mycket lös grund att bygga samhällets människosyn på. Men det du hänvisar till är relativ moral, som ger vissa implikationer.

Ulf Gustafsson sa...

I den kristna människosynen verkar människan vara begränsad till att vara man eller kvinna, i enlighet med fasta ramar. Människan är mer unik än så. Att ge människor frihet är att bekräfta deras värdighet.

Det enda som håller på att förfalla är en falsk idévärld. Det är hög tid att den gör detta.

Bluebull sa...

Tron på Bibelns Gud ger mig en bra förklaring till vårt ursprung, till godhet och ondska här i världen. Att likna den tron med tron på älvor var som argument ett riktigt lågvattenmärke.

I övrigt tycker jag som fritänkande troende att mycket av era tankar är bra och positiva.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se