20 sep. 2014

Sex ungdomar dömda till fängelse och spöstraff för musikvideo i IranNog för att låten har blivit lite tjatig, men är det inte lite att ta i med mellan sex månader och ett års fängelse samt 91 piskrapp vardera? Det är det utdömda straffet för de tre kvinnor och tre män som producerat ovanstående dansvideo i Iran för "produktionen av en vulgär video och olaglig kontakt mellan gruppmedlemmar".

Domen i Iran visar på de iranska myndigheternas förakt för yttrandefriheten, säger Amnesty International i et uttalande.
- Med dessa domar möter det absurda orättvisan. Om domarna fastställs skulle det vara löjeväckande; att stämpla ungdomar som kriminella enbart för att de spelat in en video där de hyllar glädjen. De borde vare sig ha tvingats framträda i statlig tv och "erkänna sig skyldiga" eller ställts inför rätta, säger Hassiba Hadj Sahraoui, biträdande chef för Amnesty Internationals Mellanösternprogram.
- Domarna är ett uppenbart hån mot yttrandefriheten. Om straffen verkställs anser Amnesty att ungdomarna är samvetsfångar.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se