4 sep. 2014

Tigga på Stureplan vs. i RinkebyDet är inte ett statistiskt urval i filmen, men den är ändå talande. Vad gäller mig själv måste jag tyvärr medge att jag var generösare när jag hade lite pengar än nu när jag har fast arbete (nåja) och hus. Jag vet inte vad den processen indikerar, men är det bara jag som märkt att verkligt snåla människor ofta har mycket pengar?

2 kommentarer:

Henrik Larsson sa...

Fin liten film.
Jag tror att den helt enkelt illustrerar skillnaden mellan ett community och ett icke-community (Stureplan). I riktiga communities är människorna som ingår ömsesidigt beroende av varandra och dom vet och känner det.
Om människor håller känslan och idén att de påverkar varandras liv direkt agerar man därefter. Om man vet varifrån man kommer och hur lite som skiljer oss åt är detta självklart. Den idén är (naturligtvis) spårlöst borta på t.ex. Stureplan. Vi kan dock återupprätta detta genom att återigen bygga ett samhälle där vi alla håller idén att vi alla påverkar varandra med våra handlingar. Att vi t.ex. måste konkurrera med varandra är en annan idé som många håller. Men den är inte rimlig att hålla i ett samhälle som beter sig som ett community. Det är inte förlorat för Stureplan heller för den delen.

Ostronmannen sa...

Fast man ska nog akta sig för slutsatser med underlag som detta.
Eftersom Stureplans folket har det bättre än Rinkebyfolket så innebär det att...

Men iakttagelsen stämmer Patrik. Det kan man fråga vilken taxichaufför som helst,

I grunden handlar det nog om:
Klipp dig och skaffa dig ett jobb.

gentemot
Samhället ska ta hand om mig.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se