13 jan. 2015

Svinaktigt svar

Några Sverigevänner har som motåtgärd till attentaten i Paris, mot bland annat en judisk kosherbutik, svarat med att kasta ett grishuvud på en samlingslokal för muslimer i metropolen Svenljunga. De hedrade också Frankrike genom att skriva "Vive la France" felaktigt och avsluta med den engelska förkortningen för "for the win". Förmodligen kommer förövarna från fraktionen SV(k), Sverigevänner för kulturblandning.


Läs om händelsen i GT.

8 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

"Sverigevänner".

Ulf Gustafsson sa...

Alltid är det någon som blir kränkt.

Anders Hesselbom sa...

Jag som tycker illa om detta land är ju "Sverigeälskare" enligt Humanistbloggens kommentatorer. Så förmodligen är "Sverigevän" värre, något slags landsförakt.

Göran sa...

Det är inte alltid som ironi är svårt på internet.

Patrik N sa...

Av artikeln framgår inte vilka gärningsmännen är. Om vi ska dra en parallell till Eskilstunabranden så ska kanske inga spekulativa uttalanden, oaktat att de är ironiska, ännu göras om vilka gärningsmännen är eller vilka motiv de kan ha haft?

Göran sa...

Ja, vi bör vänta tills Sverigevänner för kulturblandning tar på sig dådet. Eller åtminstone känner sig kränkt.

Ulf Gustafsson sa...

Angående Sverigevänner, så får vi nog inte leva med att det finns "sverigevänner" av olika schatteringar. Att skriva "sverigevänner" (inom citationstecken) känns som samma sak som att skriva "muslimer" om muslimer som också är terrorister, alltså att antyda att de inte är sanna muslimer, eller riktiga sverigevänner.

Patrik N har en annan poäng. Kanske inte förövarna identifierar sig som sverigevänner? Ja, det och annat i min text är spekulationer från min sida.

Patrik N sa...

"Kanske inte förövarna identifierar sig som sverigevänner? Ja, det och annat i min text är spekulationer från min sida."

Man får vara nöjd med det uttalandet. Att få Ulf Gustafsson att backa på något är ju annars så gott som omöjligt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se