5 feb. 2015

”I väntan på Löfven, Saudiarabien är en diktatur”

Bloggen har nog aldrig hänvisat till en text av Björn Ranelid,  men någon gång skall vara den första. Han skriver på SVT Opinion:
Ett tusen piskrapp har fläckat människans sista vita skjorta med blod, men tio miljoner soldater kan inte döda en enda bokstav som jag skriver här. Jag är herden som vaktar flocken av ord, men ibland händer det att ett litet lamm går vilse eller att mamman blir riven av ett rovdjur. 
Varje man i Saudiarabien är född av en kvinna. Mannens och kvinnans lika värde är givet redan i själva koncipieringen, befruktningen av mänskligt liv, och det ena kan inte vara mera värt eller viktigare än det andra. Så lyder den biologiska lagen inom den mänskliga arten. 
Sveriges främsta exportvara borde vara det vakande ögat över de förtryckta människorna på jorden. En politisk neutralitet skall inte gälla i fråga om mänskliga rättigheter. Inga barn i krig skriver under handelsavtal. Rädsla och fruktan sover alltid skavfötters. 
Ordet är människans främsta uppfinning genom tiderna och det färdas med ljusets hastighet, men själen är ännu snabbare. Innan ni hinner blinka rör jag vid Saudiarabiens, Kinas, Indiens och Afrikas hjärta. 
Saudiarabien förfogar över cirka en fjärdel av all världens oljetillgångar, men det landet råder inte över Sveriges samvete och det fria ordet. Kanoner och gevär sover med ett öga öppet, men de kan inte som människan blunda för lidandet på Jorden. 
Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Så lyder världens viktigaste mening och den kan inte köpas för pengar och inte dömas till fängelse. 
Raif Badawi är fångad i en bur i Saudiarabien. Han är dömd att sitta där i tio år och därtill skall han piskas ett tusen gånger. Han är trettioett år och hans hustru heter Ensaf Haidar. De har tre små barn tillsammans.
Läs resten hos SVT.

1 kommentar:

Anders Bergdahl sa...

Hans språk bruk är ansträngande men det han säger är faktisk bra..

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se