3 feb. 2015

...och nu blir det islamist-propagandaDetta är Michael Skråmo, 29, som i den här videon vädjar till svenska jihadister att ansluta sig till IS. Så här skriver Expressen.
Skråmo utbildade sig till kock i Sverige. Under sin ungdom och sin studietid spelade han musik och levde ett liv som sina jämnåriga kamrater. Innan han var klar med sina studier började sin omgivning märka att han höll på att förändras.
– Det är omgivningen som fick honom att konvertera till Islam, säger en nära anhörig.
Skråmo, precis som de flesta svenska jihadister, agerar som om han aldrig vill återvända till Sverige.
– Min bror, ”hijra” (migration) och jihad är så enkelt. Det kostar inte mer än någon tusen lapp. Jag svär vid gud. Det kostar inte mycket. Det är ett val som du gör. Har du inte ditt hjärta att du vill strida och visa Gud vad du har att offra för han. Den här religionen Islam handlar om uppoffring. Vad kan du offra för Gud. Hur mycket tid ska du ge till Gud. Vad är du beredd att visa framför Gud. Vad är ditt CV framför Gud. Vad kommer du att ha för värde när du möter Gud. Vad kommer att stå i din bok. Tänk dig att du har en bok framför dig, vad skulle du vilja att det står i den. Handla min bror, säger Skråmo.
Michael Skråmo var inte en toppstudent på gymnasiet. Just i religionskunskap blev han underkänd.

Han har onekligen vidareutbildat sig sedan dess. Dåligt ämnesval bara.

Vill ni läsa mer om svenska jihadister så bedriver Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson grävande journalistik kring deras verksamhet, något han rapporterar ingående på sin blogg. Det var Gudmundson som uppmärksammade Skråmos video först. Där kan ni också se Skråmos video i original.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se