1 feb. 2015

Ordföranden för the International Union of Muslim Scholars förklarar: "Hade vi inte dödat avfällingar hade islam inte existerat idag"

Här kan ni se Schejk Yusuf al-Qaradawi, ordföranden för "the International Union of Muslim Scholars", förklara att islam inte hade existerat idag om man inte hade dödat avfällingar från religionen redanfrån början. För att rättfärdiga dödandet citerar han en koranvers som måste omtolkas metaforiskt i flera lager för att inte vara så otäck och spär på med några hadith. al-Qaradawi är en riktigt otäck figur som försvarat självmordsbombare, dödandet av civila israeler och förintelsen, för att bara nämna några saker - så otäck att han blivit utvisad från Egypten

Javisst ja, på sin meritlista har han också att han 2003 deltog i en konferens i Stockholms moské som anordnades av Islamiska förbundet i Sverige. Det var dumt av dem att bjuda in honom.

3 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

Antisemit och homofob

al-Qaradawi har också riktat hätska angrepp mot homosexuella och judar.

Sveriges Imamförbund hävdade för några år sedan att homosexuella bör dödas.

Lars Torstensson sa...

Nalin Pekgul är en ledande svensk muslim, som också är antiislamist. Hon anser att även Islamiska Förbundet är extremistiskt, och har kopplingar till det islamistiska Muslimska Brödraskapet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16628650.ab

Lars Torstensson sa...


Islamisk "hatpredikant" stoppas i Sigtuna

al-Qaradawi är på intet vis ensam i sitt slag. Det framgår bl a av följande artikelutdrag:

"Den radikale muslimske predikanten Haitham al-Haddad har kallats 'hatpredikant' och gjort sig känd för uttalanden om judar, kvinnlig omskärelse, homosexualitet och sharialagar. På lördag är han inbjuden av Märstas unga muslimer för att föreläsa i Sigtuna. Föreläsningen skulle hållas i kommunens lokaler men stoppas nu av Sigtuna kommun.

Märstas unga muslimer skriver på sin Facebooksida att de bjuder in predikanten Haitham al-Haddad med 'stort nöje' samt att konferensens föreläsningar ska 'präglas av ett par föreläsningar som behandlar bl.a. den muslimska identiteten samt balansen mellan den Islamiska sharian och det västerländska samhället.'

Försvarar stening

Men Haitham al-Haddad, bosatt i Storbritannien, är mycket ifrågasatt. Den muslimske predikanten har bland annat försvarat stening som straff vid äktenskapsbrott ...

Märstas unga muslimer har sedan tidigare fått sitt medlemskap fryst i paraplyorganisationen Sveriges Unga Muslimer. Anledningen är bland annat att man inte informerat om utländska föreläsare som bjuds in till föreläsningar."

http://www.svt.se/nyheter/sverige/hatpredikant-inbjuden-att-tala-i-sigtuna

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se