16 feb. 2015

"Prästen och ateisten"

"Presten og ateisten" är en ny bok som givits ut av norska Humanist forlag. Boken är en brevväxling mellan Didrik Søderlind, rådgivare till Human-Etisk Forbund och redaktör for tidsskriftet Humanist, och Stian Kilde Aarebrot, präst och ledare för ett nätverk som vill omsätta kristen tro till handling. Boken kommenteras i norska Dagen:
"Begge gir uttrykk for tvil på egen tro. Men begge er enige om at de har landet på en tro som fungerer godt for dem selv. Slik kan de respektere hverandre og være gode venner."

"Didrik lurer på om det å ha en tro eller et livssyn er en slags mestringsstrategi og om gudstjenesten er en slags gruppeterapi.
 
Jeg er redd for at denne karakteristikken treffer den postmoderne kirken ganske godt. Langt på vei er kirken blitt en terapeutisk institusjon som gir hvert individ trøst til å leve sitt eget liv med god samvittighet. Det finnes ingen bred og smal vei. Gud er en kjærlig gud som er snill og ufarlig for alle."
"Boka «Presten og ateisten» er ingen konfrontasjon mellom tro og vantro, ingen samtale om hva som er sant. Den gjengir en dialog mellom to postmoderne individer."

Presten og ateisten from Vårt Land forlag on Vimeo.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se