26 feb. 2015

Stödgala för barn

Den 20 april håller Humanisterna en stödgala på hotell Rival för utsatta som flytt från kriget i Syrien och norra Irak. Behovet av hjälp till befolkningen växer för varje dag.
Syftet med projektet är att hjälpa 300 16-17-åriga pojkar och flickor i flyktinglägret Arabat som ligger i provinsen Suliymaniyah i norra Irak.  De har utsatts för övergrepp och våld och behöver psykosocial hjälp. Många av dem saknar föräldrar och socialskydd och för att de ska kunna övervinna stress och ångest har de stort behov av professionellt stöd.
Tal av bland andra tidigare finansminister Anders Borgjustitieminister Morgan JohanssonBjörn Ulvaeus och Hogir Hirori.
Bland de artister ställer upp finns namn som Shirley ClampGunilla BackmanPeter Johansson, Narin Feqe och Åsa Jinder och Jonas Otter.
Konferencier är journalisten Staffan Dopping
Listan av medverkande kommer att uppdateras och utökas löpande inför galan.
Den humanitära situationen i Irak är katastrofal och förvärras för varje dag. Behovet av hjälp till befolkningen växer ständigt. Stöd och bistånd räcker inte till för att hjälpa de som kommit i kläm mellan beväpnade och extrema religiösa grupper.
– Vi kan inte blunda för krisen. Vi är många som känner att vi vill och måste göra något och därför denna stödgala med fokus på barnen i de kurdiska områdena i Irak och Syrien, säger Tara Twana, initiativtagare hos Humanisterna.
Galan är partipolitiskt och religiöst obunden och biljettintäkterna och privata gåvor som samlas in kommer oavkortat skickas till projektet. En redovisning av hur de insamlade pengarna använts kommer publiceras på hemsidan.
Privatpersoner eller företag vill sponsra galan kan vända sig till Tara Twana på tara.twana@humanisterna.se.
Gåvor kan redan nu lämnas till Humanisternas PG: 66 36 59-1
Märk gåvan: Arabat
Datum: måndagen den 20 april 2015
Tid: kl 18:30-21:00
Plats: Hotell Rival, Mariatorget
Biljetter: kommer att finnas tillgängliga fr o m 2015-02-13 på Ticnet

För frågor kontakta:
Tara Twana, 073-682 05 39
Arrangör: Humanisterna: Humanisterna värnar om det sekulära samhället och åtskillnaden mellan religion och politik. Vi strävar efter att de mänskliga rättigheterna skall vara överordnade religiösa dogmer, normer och värderingar.

1 kommentar:

Lennart W sa...

Nice!

Men jag undrar lite hur Humanisterna skulle reagera om t ex Katolska Kyrkan gjorde exakt samma grej, och samtidigt passade på att promota sig själva på liknande sätt som ni gör här? På något sätt får jag för mig att ni skulle kalla det för direkt omoraliskt.

Iaf samlade dotterns gymnasium in 182 tusen kr "till UNCHRs arbete med flyktinglägren i och runt Syrien". Kan möjligen ses som reklam det med. Fast som jag förstår eleverna som startade det (se videon) var en motivering att skolan uppmärksammade den syriska katastrofen alldeles för lite, vilket ju faktiskt snarare är kritik mot skolan.

http://kungsholmensgymnasium.stockholm.se/nyheter/2015/02/19/tent-challenge

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se