20 mars 2015

Fortsätt att stå upp för de mänskliga rättigheterna, även när det är obekvämt


Regeringen kritiserar Saudiarabien för att de inte respekterar de mänskliga rättigheterna. Saudiarabien har rättskipning baserad på sharia-lagstiftning, det är utifrån denna de dömer människor till spöstraff, handavkapningar och halshuggningar. Sharia stöder sig på föreskrifter i 350 verser i Koranen (Muhammeds uppenbarelse), samt på exempel ur Muhammeds sunna, som återfinnes i haditherna. Det är alltså lagar helt kopplade till islam och inget annat. Nu säger Margot Wallström följande.
Ingenting som jag har sagt i riksdagen eller någon annanstans kan tolkas som en kritik av islam. Det är ett grovt felaktigt påstående. [...] Regeringen har största respekt för islam som religion och dess bidrag till vår gemensamma civilisation.
Att markera mot Saudiarabien var något beundransvärt - en åtgärd som fler länder borde följa. Men påföljande ålande kring sakfrågan inger verkligen inte respekt. Så en liten vädjan till vår utrikesminister: Fortsätt att stå upp för de mänskliga rättigheterna, även när det är obekvämt!

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se