12 mars 2015

Premiär SVT-Flow för Karsten Torebjer - Psychic Medium


Skeptikernas favoritmedium Karsten Torebjer - som även setts i Morgonsoffan och hörts i podcasten Radio Houdi - har nu haft premiär på sitt nya humorprogram på SVT-Flow.
De flesta inslagen är inspelade på Bogesunds Slott utanför Vaxholm där självpåstådda mediet Lena Ranehag tidigare "läste av" lättgooglade kändisar i programmet "En Natt På Slottet" i TV4.

Karsten Torebjer - Psychic Medium spalas av komikern Patrik Larsson. Han gör en perfekt tolkning av hur självpåstådda medium jobbar och det blir humor av det.

Ska vi gissa att många kommer tro att han är ett "äkta" medium av våra paranormalistvänner? Det är så svårt att se skillnad från de självpåstådda medium som lallar runt i Det Okända och liknande program. Man skulle lätt kunna tro att Karsten gått kurs hos Iris Hall (som de flesta påstådda medium i Sverige i dag gjort).

Se första - och efterföljande avsnitt här på SVT-flow: http://www.svtflow.se/karsten-torebjer---psychic-medium


1 kommentar:

Angela sa...

Iris Hall var ju gördålig som medium! Och En natt på slottet var ett verkligt bottennapp som program betraktat. Lite roligt var det ändå i första avsnittet då Dominika Peczynski från f.d. Army of Lovers deltog. Hon tror inte att det finns spöken och det var en påtagligt isig stämning mellan henne och Lena Ranehag.

Vad gäller Det Okända är det ändå ganska märkvärdigt vilken information medierna kan få fram, sådant som absolut inte kan vara s.k. Cold reading. Har svårt att tro att det fifflas och att man ger information i förväg. Ibland kommer det ju fram specifik information som som varken deltagare eller medium har en aning om, men som sedan visar sig stämma. Hur går det till egentligen?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se