25 mars 2015

"Sodomite Suppression Act"


Är det inte bättre att man skjuter homosexuella än att vi alla dödas av Guds vrede? Det tycker i alla fall advokaten Matt McLaughlin i Kalifornien som vill låta hålla en folkomröstning om saken. Avrättningen skulle ske med skjutvapen "eller annan passande metod". SVT berättar mer:
McLaughlin vill också straffa dem som stödjer HBTQ-rättigheter med en miljon dollar i böter, fängelse i tio år och landsförvisning samt förbjuda att ”homosexuell propaganda” distribueras till minderåriga. Homosexuella skulle heller inte få inneha offentliga ämbeten, vara anställda av staten eller få tillgång till statliga bidrag.
Förslaget är tydligen väldigt svårt att stoppa.
Eftersom han har betalat de administrativa kostnaderna måste statsåklagaren nu förbereda förslaget och skicka det vidare till nästa instans. Lyckas McLaughlin samla in 365.000 underskrifter till sitt stöd inom 180 dagar går det vidare till folkomröstning i november 2016.
Vid det skedet kan dock Kaliforniens högsta domstol kliva in och stoppa förslaget med hänvisning till att det strider mot statens lagar.
2004 la McLaughlin fram ett förslag om att göra Bibeln till obligatorisk litteratur i Kaliforniens skolor.
Nyheten kommer ursprungligen från San Fransisco Chronicle. Och nej, det verkar varken vara ett för tidigt aprilskämt eller en viral bluff. Bara någon som vill sprida kristen kärlek och inte funderat över varför Jesus alla apostlar var män...

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Read the Bible!

Lars Torstensson sa...

Läs och förfasas!

Lars Torstensson sa...

Pratt och Smith - de sista britter som hängdes för sodomi

Om man ser historiskt på denna fråga så kan man konstatera att de kristna kyrkorna faktiskt har medverkat till massmord på homosexuella, eftersom bibliska fördomar, rädsla och hat länge präglade också den världsliga lagstiftningen.

På Peter Tatchell Foundations hemsida kan man läsa den upprörande historien om de sista britterna som hängdes för sodomi.

De borde få upprättelse, säger fader Frank Ryan!
http://www.petertatchellfoundation.org/lgbt-community/pratt-smith-last-uk-men-hanged-sodomy

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se