7 apr. 2015

"Bibeln viktigare än hypoteser"I en debattartikel i Dagen den 7 april skriver Föreningen Genesis följande svar till Ivar Gustafsson med flera som är fellows vid Claphaminstitutet om evolution:
"Artikelförfattarna har en god intention, men det är tyvärr också allt. Deras försanthållande av evolutionshypotesen är inte särskilt förvånande. Lutar man åt tanken på ett urgammalt universum minskar nämligen benägenheten och förmågan till ett kritiskt förhållningsätt till evolutionsteorin. Dessa föreställningar lever nämligen i symbios med varandra.
Föreningen Genesis tar avstånd från evolutionshypotesens historieskrivning. Den världsbild som denna idé härrör från och representerar, och de konsekvenser det i förlängningen får för bibelsyn, människosyn och Gudsbild måste tydliggöras. Vi menar att den världsbild artikelförfattarna förespråkar bidrar till att leda kristenheten bort från en frimodig förkunnelse av undrens Gud. När mänskliga hypoteser presenteras som pålitligare än Guds Ord bör Guds folk vara på sin vakt." 
Läs hela debattsvaret från Föreningen Genesis här

Här kan du läsa debattartikeln "Avstånd från sned kreationism" samt svaret på ovanstående debattinlaga med rubriken "Ingen anledning för kristna att oroa sig för vetenskapen" där de kallt konstaterar att:
"Det finns mycket som vi som troende kan vara överens om - att Gud är alltings designer, skapare och upprätthållare, att människan är skapad till Guds avbild och att Bibeln är Guds inspirerade och trovärdiga ord. Vi kommer däremot till helt olika slutsatser om hur skapelseprocessen har gått till. Vi menar, till skillnad från föreningen Genesis, att gängse naturvetenskapliga förklaringar utgör de bästa vi har och att de inte motsägs av Bibeln."
Sista ordet är nog inte sagt i denna debatt...

1 kommentar:

Lars N sa...

Jag tycker ändå att det är positivt att det finns troende som är villiga att ta debatten med dom vetenskapsförnekande ungjordkreationisterna. Troligtvis blir ungjordskreationisternas förmåga till att lyssna och ta till sig av argument större om argumenten inte enbart kommer från ateister.
Trots allt är ungjordskreationinsternas verklighetsfrånvända synsätt ett bra mycket större problem än de som tror på teistisk evolution.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se