15 apr. 2015

Björn Ulvaeus stöder de som flyr IS


Björn Ulvaeus stöder de som flyr IS


Björn Ulvaeus. Foto: Janerik Henriksson/TT
Björn Ulvaeus. Foto: Janerik Henriksson/TT
Humanisternas stödgala i Stockholm hålls för att hjälpa dem som flytt för att undkomma IS terror. Förre ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus är en av dem som ska tala på galan.
Lyssna på Lasses intervju med Björn Ulvaeus.
– Behovet är skriande och vi valde att rikta in oss på barnen där nere. Jag har inte bestämt mig riktigt vad jag ska tala om på galan men något om religion, religionskritik och upplysning.
_________________________________________________
Den humanitära situationen i Irak är katastrofal och förvärras för varje dag. Behovet av hjälp till befolkningen växer ständigt. Stöd och bistånd räcker inte till för att hjälpa de som kommit i kläm mellan beväpnade och extrema religiösa grupper.
– Vi kan inte blunda för krisen. Vi är många som känner att vi vill och måste göra något och därför denna stödgala med fokus på barnen i de kurdiska områdena i Irak och Syrien, säger Tara Twana, initiativtagare hos Humanisterna.

Galan är partipolitiskt och religiöst obunden och biljettintäkterna och privata gåvor som samlas in kommer oavkortat skickas till projektet. En redovisning av hur de insamlade pengarna använts kommer publiceras på hemsidan.

Biljetter kan köpas på Ticnet: http://www.ticnet.se/event/stodgala-for-barn-i-flyktinglagret-arabat-biljetter/368587
Gåvor kan lämnas till Humanisternas PG: 66 36 59-1 Märk gåvan: Arbat
Datum: måndagen den 20 april 2015
Tid: kl 18:30-21:00
Plats: Hotell Rival, Mariatorget

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se