10 apr. 2015

Debatt om religion, stat och integration

Humanisterna Södermanland arrangerade i veckan en debatt mellan Humanisternas ordförande Christer Sturmark och Tommy Hansson (SD).

3 kommentarer:

Ove sa...

Tommy Hansson, SD, som förnågra år sedan skrev om Stockholms Pridefestival på sin blogg (https://tommyhansson.wordpress.com/2009/07/28/shamefestivalen-rullar-igang/):

"..bögeriets roll i det vänsterradikala projektet"

"I stället springer de benen av sig för att skymta i TV-rutan under den aidsdoftande Shamefestivalen och/eller hyllas som ”årets hetero” eller liknande av den mäktiga homosexlobbyn."

"Vi som inte uppskattar att, bildligt talat, få läderpiskan uppkörd i röven varje år i slutet av juli. Vem tillvaratar våra intressen?"

Varför ger Humanisterna denna hatfulla extremist utrymme och legitimitet?

Ulf Gustafsson sa...

Ove,

En bra fråga som jag saknar fullödiga svar på. (Kanske för att det inte var känt och förarbetet bristfälligt. Kanske för att det borde gå att diskutera andra frågor med honom ändå. Kanske för att det finns en poäng att bemöta även extremistiska åsikter.)

Jag kände dock inte till detta när jag lade upp blogginlägget. I efterhand ser jag en poäng i att även kontroversiella saker Humanisterna gör belyses. Då blir de möjliga att kritisera detta och ställningstaganden kan omprövas.

Lars Torstensson sa...

I en debatt måste man nog låta motståndarsidan själv välja sin representant, även om hen är obehaglig.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se