10 apr. 2015

Hur kunde Muhammed gifta sig med Aisha när hon bara var 6 år? "Ask a Muslim" förklararÄr det något ni undrar över inom Islam så finns hemsidan www.ask-a-muslim.com att vända sig till. De har till exempel producerat ovanstående video som förklarar hur Muhammed kunde gifta sig med Aisha när hon bara var sex år gammal och ha samlag med henne när hon bara var nio.

Kortversionen är att många gifte sig med barn på den tiden och Muhammed var gift med en äldre kvinna också och Aisha var ändå inte var ett barn eftersom det ju är förbjudet att gifta sig med barn och puberteten kommer tidigare i varma länder. Det är faktiskt guds visdom som visar sig i det här giftermålet - VISDOM säger vi - på Arabiska dessutom, vilket gör det sannare.

3 kommentarer:

Jocke Mejsel sa...

Å trots detta känner jag mig obekväm med att vuxen man fullbordade sitt äktenskap med ett barn som eventuellt fått sin första menstruation. Menstruation enbart gör inte ett flickebarn till en kvinna. Historisk kontext är viktig, men, vilka av de andra exemplen hålls som moraliska förebilder idag?

Lars Torstensson sa...

Försvar för övergrepp mot barn

Det är förbjudet enligt islam att gifta sig med barn, säger man i filmen, och därför var Aisha inget barn, trots att hon var minderårig. Vilket beklämmande hyckleri! Sex med barn har aldrig varit något annat än barnförtryck, oavsett vilka som har praktiserat det, och profeten Muhammeds barnäktenskap var snarare ett mer skadligt övergrepp än de motsvarigheter det påstås ha haft i äldre tider, eftersom Muhammed har betraktats, och fortfarande betraktas, som ett moraliskt föredöme av många troende. Barnäktenskap har därför även i vår tid legaliserats på flera håll i den muslimska världen, till många flickors olycka. Det är en del av det islamiska kvinnoförtrycket.

Fallet Aisha är ett flagrant exempel på hur religiösa vanföreställningar legitimerar omänsklighet och brott mot centrala rättigheter.

Nils sa...

Ja, hur kunde profeten på 600-talet? Värre är hur det islamofila Sverige kan göra vad det gör på 2000-talet.

http://www.dagenssamhalle.se/kronika/9-aringar-aer-inga-sexobjekt-inte-pa-badhuset-heller-14957

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se