6 apr. 2015

Öka värdet på din gåva till Humanisthjälpen med 43%

Inlägg av Svante Linusson:

Vill du skänka pengar till Humanisthjälpens arbete på ett smart sätt?
Om du gör Humanisthjälpen till förmånstagare för dina aktieutdelningar så betalar varken du eller dom kapitalskatt. Därmed ökar gåvans värde med 43%. Exempel: Du väntar dig få 1500 kronor i aktieutdelning vilket ger dig 1050 kronor kvar efter skatt. Om du gör Humanisthjälpen till förmånstagare så får de 1500 kronor och de behöver inte betala skatt.

Denna möjlighet marknadsförs under namnet aktiegåvan av några stora hjälporganisationer, men det går lika bra att ge till Humanisthjälpen på detta sätt. Det gör jag själv.

Rent praktiskt fyller du i en kort blankett och lämnar in den till ditt bankkontor (eller fondkommisionär). Se instruktion. Blanketten måste hinna registreras före bolagsstämman för att gåvan skall gälla årets utdelning. Bolagsstämmorna är nu i april för många företag, så gör det nu med en gång.

Humanisthjälpens insamling går bland annat till Oum El Banine, mycket viktig verksamhet i Marocko för kvinnor som blir gravida utanför äktenskapet. De är i extra stort behov av pengar just nu.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se