23 apr. 2015

Varför kommer flyktingar med båt istället för med flyg? Hans Rosling förklarar

8 kommentarer:

Nils sa...

Och?

Patrik Lindenfors sa...

Nils,
Hur hjärtlös får man vara? Människor dör i stora mängder när de försöker ta sig över Medelhavet. Detta sker i detta nu.

Nils sa...

Varför skulle det ha med hjärtlöshet att göra? Det är vårt välfärdsparadis som lockar dem att ta risker och som skördar liv. I min värld är du den hjärtlöse.

I min värld skulle det dessutom vara tillåtet att ta planen, men tror du det skulle hindra smugglingen? Tror du att flyglinjerna skulle svälja anstormningen? Vilka flygplatser? 100 000-tals människor i kö på flygplatser?

Alla tycks överens om att människosmugglingen över Medelhavet måste stoppas och skulle de tvingas flyga skulle asylsökningarna i norra Europa minska drastiskt.

Men det är som vanligt populism när Rosling presenterar nåt. Och kan ingen förbarma sig över mannen och hans usla engelska uttal?

Ove sa...

En inkarnation av Nils om flyende från Tredje Riket, 1944:

"Och?"

En inkarnation av Nils om flyende från DDR, 1985:

"Och?"

"Det är vårt välfärdsparadis de är ute efter"

Nils sa...

Nu vet jag inte vilka bild Patrik L och Ove har, de kanske trodde att EU skulle ta emot alla som tar sig över, men uppgifter säger nu att max 5 000 kan få stanna. Resten ska skickas tillbaka.

Jag reagerade på Roslings populistiska och okunniga show. Patrik L berömmer sig som vanligt för sitt stora hjärta, men om vi leker med tanken att det är med flyg de ska ta sig till norra Europa skulle det i praktiken innebära ett genomförande av Sverigedemokraterna invandringspolitik, dvs en minskning med 90 procent.

För det skulle tvinga alla att visa upp ett giltigt pass både vid på- och vid avstigning. Det skulle innebära en total kontroll av vilka som söker asyl och den illegala invandringen skulle upphöra över en natt.

Men det är kanske det ni har i åtanke, ni och doktor Frej?

Nils sa...

Ännu en som ser nyktert på situationen och de naiva besvärjelser som Rosling & co ägnar sig åt.

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/asylvisum-ar-en-drom-utan-verklighetsforankring/

Torbjorn Berglund sa...

Svårt att förstå kritiken. Fakta är fakta. Sedan om rosling talar med accent eller inte? Ovidkommande. Vad föreslår du? Hur många flyktingar har du bjudit in i ditt hem?
Har du inte plats ?

Ulf Gustafsson sa...

Torbjorn, Roslings förklaring till varför flyende människor behöver ta sig via en riskfylld resa över Medelhavet när de vill resa till EU är just FAKTA. Fakta är fakta.

Sedan är det ren idioti att fråga om att flyktingar ska bo i någon annans hem. De ska bo i bostäder, sådana kan byggas. Någon krav måste du väl ställa på kvalitén i dina egna argument?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se