4 maj 2015

Attentat mot Muhammed-karikatyrtävling i Dallas, USA

Från Dagens Nyheter.
Två män har skjutits ihjäl av polisen utanför ett konferenscenter i utkanten av Dallas, USA, där en utställning med Muhammedkarikatyrer pågår. Ett stort säkerhetspådrag bevakade arrangemanget där den kontroversielle politikern Geert Wilders deltog.
[...]
Det är organisationen American Freedom Defense Initiative (AFDI) som utlyst en tävling med karikatyrer av profeten, med en prissumma på 10 000 dollar. Arrangemanget har kallats islamfientligt av kritiker, men arrangörerna hävdar att de bara utövar sin yttrandefrihet.
Läs mer här.

I USA har för övrigt Amerikanska PEN gett Charlie Hebdo ett yttrandefrihetspris. Något som fick 145 skribenter att protestera.

Några åsikter:
  • Attentatsmännen är de som gör sig skyldiga till brott. Det är brottsligt att skjuta tecknare, inte att rita teckningar.
  • Högerextremister utnyttjar den här självklara sanningen för att provocera och sprida hat. Det här är för djävligt och något som gör kampen mot islamismen - vår tids nazism - så ohyggligt mycket svårare. Islamism och traditionell högerextremism göder varandra. Båda måste bekämpas.
  • Charlie Hebdo är varken högerextremistisk, islamistisk eller islamofob. Det är en satirtidskrift som sparkar vilt åt alla håll. Att 145 skribenter tar avstånd från att de får PEN-priset är skamligt.

1 kommentar:

Ulf Gustafsson sa...

Jag hade hoppats att ADFI (Stop Islamization of America) kunde hålla på i en liten bortglömd vrå i samhället. Men, men, ... vissa vill placera dessa islamofober i rampljuset.

Självklart skall även de ha mötesfrihet, utan att behöva utsättas för våld.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se