12 maj 2015

Ytterligare en fritänkare tystad i Bangladesh

Ännu en gång har islamister mördat en fritänkare och bloggare i Bangladesh. Ananta Bijoy Das hackades till döds i morse, när han var på väg till sitt jobb i Sylhet. Detta är det tredje attentatet i år mot fritänkare i Bangladesh.

Ananta Bijoy Das var aktivist i proteströrelsen-Gonojagoron Moncho (ursprungligen Shahbag-rörelsen), redaktör för vetenskapsmagasinet Jukti och skrev på bloggen Mukto-Mona. Den blogg som startades av den tidigare mördade Avijit Roy. [Dhaka Tribune]

Rafida Ahmed har intervjuats av Reuter om överfallet 26 februari, då hon skadades allvarligt, och hennes man, Avijit Roy, mördades. Hon har också spelat in ett tal, nedan, som ursprungligen visades vid American Atheist konferens i Memphis tidigare i år.

3 kommentarer:

Nils sa...

Den svenska politiska korrekthetens masochism firar nya triumfer. Hellre än att ens andas något negativt om islam tar Sverige på sig skulden för att islamister på andra sidan jordklotet hackat ihjäl Ananta Bijoy Das.

Svenska PEN:s ordförande Ola Larsmo har skivit artikel i DN, uttalat sig i radio och TV utan att vid ett enda tillfälle som jag tagit del av, nämna att det som vanligt var muslimska förövare. I ett inslag nämndes "fundamentalister" vilket måste förstås som i största allmänhet.

I denna förvrängda världsuppfattning hamnar skulden hos Sverige för att man inte gav Ananta Bijoy Das visum (vilket de enligt min mening absolut borde gjort). Ingen kritik och skuld riktas mot islamisterna.

Det är som om världen accepterat islamismen som något oundvikligt som vi får lära oss att leva med eftersom det är vårt fel. Som trafikdöden eller cancer.

Finns det parallella verkligheter och jag har haft oturen att hamna i fel?

Ulf Gustafsson sa...

Du är då överkänslig, Nils. Att mördarna, islamisterna, är ansvariga förnekar ingen. Sveriges skuld handlar om att han nekats inresa i Sverige för att verka för demokrati och yttrandefrihet, inget annat sägs.

Nils sa...

Ulf,

det blir ju parodiskt. På texttv kallades förövarna för ”machetebeväpnat gäng”. Undvikandet är systematiskt, för att inte underblåsa islamofobi ska inte islam nämnas i samband med terrordåd.

Eller inbillar du dig att media skulle undvikit att nämna förövarnas ideologa hemvist om det varit nynazister som mördat bloggaren?

Samtidigt är man beredd att gå över gränsen för att brännmärka det som från ett vänsterperspektiv anses vara ”högerextremism”. Ett exempel är Nationella fronten i Frankrike och UKIP i Storbritannien. Häromdagen fälldes SVT av granskningsnämnden för att efter ett inslag om att Cameron vill strama åt invandringen beskrivit UKIP som ett invandringsfientligt och högerextremt parti.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se