30 juli 2015

Meet Giggle Blossom - Clown for Christ

7 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Vad fan är det för fel på religiösa? Jaja, det där är väl bättre än det mesta andra de pysslar med.

Lennart W sa...

Anders: Att de är feta och blåhåriga? Vad är det vetenskapligt skeptiska svaret?

Annars är det nog exakt den där reaktionen som bloggen vill framkalla hos läsarna. Tack för att du illustrerar det.

Anders Hesselbom sa...

Tänkte väl mest på tron på Jesus. Till skillnad från fetma och blått hår är det något att skämmas för.

Lennart W sa...

Tack för det Humanistiska svaret. Dagen till ära kan man ju också notera regnbågen i bakgrunden. Och framför den en människa som alltså bör skämmas för den hon är. Fräscht.

Patrik Lindenfors sa...

Inte för det hon är, Lennart, men möjligen för det hon tror (jag håller dock inte med Anders om detta). Religion är något man kan ta på sig och ta av sig.

Anders Hesselbom sa...

Inte nödvändigtvis sant, Patrik. Jag skulle vilja be dig att tro att Muhammed red till himlen på en bevingad häst, även om det strider mot vad vi tror oss veta. Sen skulle jag vilja be dig att tro att Jesus är född av en jungfru, även om det också strider mot vad vi tror oss veta. Alltså, om vi definierar religion som den kultur vi uppfostrats i och kan välja att anamma eller ej, så kan man välja religion, men man kan lika gärna välja religion efter de vanföreställningar man är slav under, t.ex. att Gud finns och att Jesus var hans son. Då är valet av religion snarare en korrigering till något som stämmer med ens tro, på samma sätt som valet att byta kön kan ses som könskorrigering.

Lennart W sa...

Något man verkligen kan ta på sig och ta av sig som kläder är just kläder. Såg många människor i ovanliga kläder (och ibland nära på inga kläder alls) i lördags på en stor gata i stan. Som möjligen borde skämmas för det? Var nog iaf inte riktigt det som var poängen där. Även om jag måste säga att det nog finns lämpligare skor än högklackat för herrar som vill försöka sig på 100 m sprint. Hoppas det gick bra för killen som trampade snett precis framför där jag stod, och som därmed förlorade mot de två medtävlarna.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se