2 juli 2015

Nu kan du beställa en regnbågskoran från Indonesien


Här kan du beställa ditt exemplar. Tyvärr finns de inte med svensk översättning (förläggartips). Här är annars den (tydligen) bästa svenska översättningen. Sommarläsning? Tror du Koranen i sitt centrum innehåller ett fredsbudskap? Läs och låt dig förfäras över allt hatspråk. Tror du Koranen bara innehåller skräp? Läs och låt dig förföras utav de vackraste av strofer. På gott och ont är det en bok vi kommer att behöva dras med, så det är väl lika bra att informera sig? (Men visst, det finns en enorm mängd böcker som är mångt mycket mer läsvärda - om man nu vill ha lite avkopplande semesterläsning.)

1 kommentar:

Lars Torstensson sa...

Om man i en svensk kontext hör ordet regnbågskoran så tror man att det är en koran som bejakar mångfald. En koran där man har strukit alla texter som förkunnar förakt för kvinnor och hat mot oliktänkande, och lagt till texter som bejakar homosexualitet. Något som många muslimer skulle beteckna som hädelse, och en svår synd mot Allah.

Men så verkar inte vara fallet, utan man har helt enkelt tagit den gamla vanliga Koranen och färgsatt den. Det blir den inte bättre av.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se