11 juli 2015

Vad är liv?En officiell hemlighet bland biologer är att vårt ämnesområde inte går att avgränsa på något definitivt sätt eftersom "liv" är extremt svårdefinierat. Och den som kommit närmast en bra definition var fysiker. Så vad är liv? En kort film illustrerar problemet.

6 kommentarer:

Patrik N sa...

Här ett intressant angränsande perspektiv från Wait But Why: http://waitbutwhy.com/2014/01/your-family-past-present-and-future.html

Ha en bra dag, kära kusiner.

Göran sa...

"Vi har inga svar" "Det kan tyckas förvirrande"
Så länge svaren inte finns så bör nog människan förbli på toppen av pyramiden och inte plockas ned till bara ett annat djur. Om Darwin nu ska tolkas så, så har han lett utvecklingen fel, åtminstone i det avseendet.

Erik M sa...

Göran,

Vad menar du med denna pyramid, och vad innebär det att vara i toppen av den? Varför är det dåligt att se människan som "bara ett annat djur"?

Patrik Lindenfors sa...

Göran,
Du blandar ihop frågan "Vad är liv" (som är svårbesvarad) med frågan "Vad är ett djur" (som är lättare).

Göran sa...

Precis, men det verkar vara något (tror de uttryckte det som magiskt) som tillkommer när det gäller människan som man tydligen påstår sig vara förklarat med Darwin.

Patrik Lindenfors sa...

Nej, det verkar inte behövas magi för att förklara människan. Tvärtom skulle existensen av magi stjälpa allt vi vet. Så det är ingen förklaring alls.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se